- Publicitate -
Ad imageAd image

Premiera: Sase persoane retinute si tigari confiscate, in valoare de 2 miliarde lei, la Sighet, in urma perchezitiilor Seviciului de Investigarea Fraudelor

Ad imageAd image

Actiune de amploare desfasurata de reprezentantii Serviciului de Investigarea Fraudelor, la Sighetu Marmatiei. In urma unor perchezitii domiciliare, care au vizat traficul de tigari de provenienta ucraineana, au fost retinute sase persoane, printre care si doi cetateni ucraineni.

In urma perchezitiilor politistilor maramureseni, au fost confiscate peste 50 baxuri tigarete (aproximativ 25 mii pachete), in valoare de peste 2 miliarde lei vechi.

Cei in cauza au fost prinsi in flagrant, in timp ce descarcau tigarile din masini special amenajate in acest sens. Autovehiculele erau dotate cu spatii de depozitare, in vederea sustragerii de la controlul vamal.

Marfa era adusa din Ucraina, depozitata in zona Sighetu Marmatiei, in diverse locatii, urmand ca ulterior sa fie comercializata in localitati din intreaga tara.

In cursul zilei de marti, cei sase retinuti vor fi prezentati instantei, cu propunere de arestare preventiva.

UPDATE: Surse judiciare ne-au declarat ca traficantii de tigari erau binecunoscuti vamesilor si politistilor de frontiera maramureseni. Unii dintre cei retinuti facand naveta Ucraina – Romania si retur de mai multe ori intr-o zi. Cu parole specifice, acestia intrau nestingeriti in tara, cu masinile doldora de tigari. Ramane de vazut care a fost complicitatea unora dintre politistii de frontiera in cazul de fata.

Masinile utilizate de traficanti erau destul de vechi, tocmai pentru a nu reprezenta o valoare mare in cazul in care vor fi prinsi de organele de cercetare penala. Se foloseau, in special, dubite si camionete, tigarile fiind ascunse sub capota masinii.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu