- Publicitate -
Ad imageAd image

Rusia: Inca un jurnalist batut in apropiere de Moscova

Ad imageAd image

Un alt jurnalist a fost agresat langa Moscova, la doua zile dupa ce ziaristul cotidianului Kommersant, Oleg Kasin, a fost batut cu cruzime in apropierea locuintei sale din capitala rusa, informeaza portalul gazeta.ru.

Ziaristul Anatoli Adamciuk de la ziarul Jukovskie Novosti din orasul Jukovski, la circa 40 kilometri de Moscova, a fost lovit in cap in noaptea de duminica spre luni de persoane necunoscute in apropierea sediului redactiei, el suferind o comotie cerebrala.

Redactorul sef al ziarului, Natalia Znamenskaia, a declarat ca atacul asupra lui Adamciuk poate avea legatura cu activitatea sa profesionala, intrucat in ultima vreme el a scris mult despre problema unei paduri locale pe care autoritatile intentioneaza sa o distruga pentru construirea unei sosele.

Acest nou atac asupra unui jurnalist rus intervine dupa ce ziaristul influentului cotidian Kommersant, Oleg Kasin, care acoperea actiunile opozitiei, a fost atacat in noaptea de vineri spre sambata langa blocul in care locuia. El se afla acum la spital, unde a fost supus deja catorva interventii chirurgicale, medicii considerand ca starea lui de sanatate este grava.

Aceste cazuri au readus in discutie problema libertatii de exprimare in Rusia, principalele publicatii ruse cerandu-i presedintelui Dmitri Medvedev investigarea crimelor si tentativelor de omor ce-i vizeaza pe reprezentantii presei. Totodata, organizatiile internationale Reporteri fara Frontiere si Comitetul pentru protectia jurnalistilor au cerut autoritatilor ruse sa asigure protectia jurnalistilor, subliniind ca o serie de crime impotriva ziaristilor au ramas neelucidate.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu