- Publicitate -
Ad imageAd image

Primarii din opozitie se simt sfidati de programul portocaliu al Elenei Udrea – Acestia spun ca si pana acum, finantarile s-au acordat pe criterii politice

Ad imageAd image

Dupa ce primarii PDL din comunele maramuresene si presedintele CJ s-au declarat incantati de Programul National de Dezolvate al Elenei Udrea, nu acelasi lucru il pot spune si primarii din opozitie. Acestia se simt sfidati de faptul ca doar primarii “portocalii” vor primi finantari pentru lucrari de interes local si spun ca nu pot face nimic in acest sens.

“Nu este normal sa se aloce bani doar pentru primarii PDL, pentru ca toti primarii, indiferent de culoarea politica, reprezinta niste comunitati

care traiesc in Romania. Cand am fost noi la guvernare toata lumea a primit bani. In orice caz, pe vremea aceea am introdus apa in Grosi, am facut scolile, deci, banii se regasesc in lucrarile pe care le-am facut pentru comunitatea pe care inca o mai reprezint. N-ar trebui sa asteptam ca cineva sa ne dea bani, ci ar trebui sa stim sa atragem investitori si sa cream locuri de munca”, a declarat primarul comunei Grosi, Gheorghe Lupan (PNL).

“Eu sunt primar de 11 ani. Doamna Udrea nu trebuia sa aloce bani, pentru ca acest lucru ar trebui sa-l faca Consiliul Judetean sau ar trebui sa-i distribuie catre CJ. Banii ar trebui alocati si celorlalti primari, nu doar pedelistilor. Doamna Udrea are dreptul ei sa aloce acesti bani, cu toate ca nu este reprezentantul in zona. Atat ea cat si premierul Boc ar trebui sa pice. Nu va spun asta din postura  unui primar din opozitie, ci din postura unui primar mandatat de trei ani de aceasta comunitate”, a fost replica mai acida a primarului PSD din Viseu de Jos, Vasile Maris.

Alti primari, considera ca ideea ministrului este una exagerata. “In ultima vreme PDL imi face zile fripte. Nu mi se pare normal, si vreau sa spun ca nu exista pe lume padure fara uscaturi, dar ceea ce se intampla acum mi se pare exagerat. Cei de la PDL sa nu uite ca vor mai fi alegeri locale, iar atunci vom sti cum sa punem problema. Noi am cerut bani pentru cateva proiecte, dar am ramas doar cu atat, pentru ca fondurile se duc unde se duc“, a spus Virgil Pruna, primarul PNL al comunei Miresu Mare.

Finantarile s-au dat pe criterii politice si pana acum, spune edilul din Arinis, care spune ca si-a racit gura de pomana sesizand acest aspect autoritatilor judetului.

“Va dati seama ca nu mi se pare normal asa ceva. Si eu am documentatie depusa, initial am fost pe cealalta hotarare de guvern, dar din cauza culorii politice am fost taiat de la finantari. Nu putem face chiar nimic, eventual putem striga in gura mare, dar oricum nu ne aude nimeni. Noi ne-am mai plans la Prefectura si la CJ, dar tot acolo suntem“, a declarat primarul comunei Arinis, Gheorghe Muresan (PSD).

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu