- Publicitate -
Ad imageAd image

Adrian Paunescu odihneste langa Mihai Eminescu – Vezi imagini video de la inmormantare

Ad imageAd image

Poetul, gazetarul si omul politic Adrian Paunescu a fost inmormantat, in aplauzele a mii de romani sositi din toata tara, duminica, cu onoruri militare la Cimitirul Bellu, din Capitala, el odihnind aproape de Mihai Eminescu.

La ora 16,30, sicriul cu corpul neinsufletit al maestrului a fost coborat in cripta, mormantul sapat pe Aleea Scriitorilor, la figura 9, in vecinatatea inaintasilor sai I.L. Caragiale, Mihail Sadoveanu, George Calinescu si a contemporanilor si prietenilor sai Nicolae Labis, Nichita Stanescu, Eugen Barbu, Marin Sorescu.

La intrarea pe poarta cimitirului, cortegiul funerar a fost intampinat cu aplauze si ovatii de miile de romani sositi din toata tara. Un detasament al Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul” a tras trei salve de arma in onoarea poetului, decorat, in anul 2003, de presedintele Ion Iliescu cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de cavaler.

Victor Socaciu, care a spus ca a avut „sansa si marele privilegiu de a fi un apropiat al marelui titan”, care a fost Adrian Paunescu, a promis ca, impreuna cu colegii sai de Cenaclul Flacara, va „reface si reaprinde Flacara”. „Sa ne intalnim pe Campia Libertatii, la Tebea, la Cetatea lui Stefan cel Mare, la Chisinau, sa refacem si mai ales sa reaprindem Flacara”, a spus Victor Socaciu.

Poetul sarb Adam Puslojic, membru de onoare al Academiei Romane, a citit un poem dedicat lui Adrian Paunescu – „Pasare acum din nou” – si a evocat momentele cand in Serbia Adrian Paunescu a fost distins cu premiul Hrisovul Moraviei pentru un volum reunind 111 poeme – „intoarcere pe Atlanatida”, tradus in limba sarba.

Poetul basarabean Nicoale Dabija, membru de onoare al Academiei Romane, a afirmat ca Adrian Paunescu cel care „a plecat la Domnul tocmai cand aveam mai multa nevoie de el, pentru ca Domnul avea mai multa nevoie de acesta”, a afirmat ca poetul a fost pentru basarabeni o lectie de istorie, de poezie, si de jurnalism, Basarabia fiind intotdeauna in sufletul sau.

Pe tot parcursul drumului spre mormant, pe aleile Cimitirului Bellu sicriul cu corpul neinsufletit al poetul a fost insotit de miile de romani care au aplaudat indelung, au aclamat si au scandat numele poetului, pana la asezarea sa in locul unde isi va gasi odihna vesnica. La tristul eveniment au fost prezenti printre altii presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele Consiliul National al PSD, Adrian Nastase, fostul ministru Ecaterina Andronescu, artistii Gheorghe Gheorghiu, Mircea Baniciu, Edvandro Rossetti, oameni politici, reprezentanti ai mediului de afaceri, mii de romani din intreaga tara.

agerpres

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2pkU2fdTvEM&translated=1[/youtube]

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu