- Publicitate -
Ad imageAd image

In 30-45 de zile Parlamentul trebuie sa dea Legea bugetului, cea a pensiilor si cea a salarizarii

Ad imageAd image

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Executivul trebuie sa treaca „mort-copt” 30-45 de zile, astfel incat Parlamentul sa adopte trei legi importante pentru Romania – Legea bugetului, Legea salarizarii, Legea pensiilor.

„Acest Guvern, mort-copt, trebuie sa treaca aceste 30-45 de zile, iar Parlamentul trebuie sa dea tarii aceste trei legi – Legea pensiilor, Legea salarizarii, Legea bugetului de stat – in forma convenabila, care sa insemne consolidarea fiscala a Romaniei. (…) Daca vor sa salveze Romania (parlamentarii – n.r.) au de facut trei lucruri. si nici nu transpira facandu-le, doar ridicand mana in Parlament in cunostinta de cauza – Legea pensiilor, Legea salarizarii, Legea bugetului de stat. Sa faca aceste trei lucruri simple. Stand pe scaun pot face bine Romaniei”, a afirmat Basescu la B1 TV.

El a explicat ca aceste trei legi sunt necesare in perspectiva incheierii acordului cu Fondul Monetar International, aratand insa ca nu toti oamenii politici sunt constienti de acest lucru. „Eu nu am pretentia ca toti oamenii politici sa inteleaga in profunzime cat de important este momentul acestor 30-45 de zile care urmeaza. Nu le pot cere dintr-un motiv relativ simplu: Nu beneficiaza de informatia necesara si nu sunt interesati sa aiba aceste informatii. Eu, la intalnirea cu PDL, le-am dat informatiile – intalnirile de la Snagov de asta vara – dar foarte multi sunt obisnuiti ca daca le dai niste informatii, ele s-au terminat acolo, au plecat din sala si le si uita. Daca te uiti bine la hartiile care apar public, le poti intelege foarte usor. Ce ai de inteles altceva decat ca pentru consolidare fiscala iti trebuie sa stii cat cheltuiesti cu salariile, cu pensiile si sa ai un buget de stat?”, s-a intrebat retoric seful statului.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu