- Publicitate -
Ad imageAd image

Autoritatile locale din Rona de Sus au impuscat un lup din cei 12 care au produs macelul la stana de oi

Ad imageAd image

In noaptea de sambata spre duminica, la o stana de oi din Rona de Sus, a avut loc un adevarat macel. O haita de lupi a dat atacul, fiind ucise aproximativ 60 de oi, 38 ranite, acestea fiind insa sortite pieirii si aprovimativ 30 au fost date disparute. Se pare ca paguba se ridica la suma de aprovimativ 20.000 lei.

Autoritatile din localitate incearca sa scape de haita de lupi, dar fara prea mare succes. Pe de alte parte, primarul comunei  este ingrijorat pentru faptul ca nu se pot emite autorizatii decat pentru uciderea a maxim trei lupi, din cauza ca legea nu permite.

„Pana acum s-a ucis doar un lup, pentru care am avut autorizatie de impuscare. Am facut cere pentru a mai putea ucide inca doi, in rest nu putem decat sa prevenim aceste atacuri, haita fiind compusa din vreo 12 lupi”, a spus primarul comunei Rona de Sus, Ioan Romaniuc.

Contactat telefonic, directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Maramures, Radu George, ne-a declarat: „Lupii se pot vana pana in 15 martie 2011”.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu