- Publicitate -
Ad imageAd image

Omega 3 din peste nu incetineste boala Alzheimer, sustine un studiu al cercetatorilor americani

Ad imageAd image

Uleiurile din gama Omega 3, care se gasesc in peste, nu incetinesc procesul de dementa senila asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul intrebarii efectele beneficiile raportate de cercetarile anterioare, transmite Efe.

Mai multe studii sustineau ca o dieta bogata in ulei de peste ar putea oferi protectie impotriva deteriorarii functiilor cerebrale si a Alzheimerului.

Cu toate acestea, noile concluzii publicate in revista medicala Journal of the American Medical Association arunca o umbra de indoiala in legatura cu proprietatile acidului docosahexaenoic (DHA), un ulei din gama Omega 3.

Cercetarea, finantata de Institutul National privind imbatranirea si de catre Universitatea pentru stiinta si Sanatate din Oregon, s-a bazat pe teste efectuate pe 400 barbati si femei cu varste de circa 70 de ani si cu o posibila boala Alzheimer.

Autorii studiului le-au administrat, zilnic, doua grame de DHA si capsule cu placebo celor doua grupuri diferite de pacienti, pentru a compara efectele acestui tip de ulei.

Dupa 18 luni, au evaluat procesul de deteriorare mentala inregistrat la nivelul ambelor grupuri, rezultatele fiind aproape identice.

Studiul sustine, totusi, ca nu poate fi negat complet efectul benefic al acestui tip de nutrienti, deoarece alte cercetari au aratat ca deteriorarea cerebrala incepe cu zeci de ani inainte de aparitia simptomelor.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu