- Publicitate -
Ad imageAd image

Irak: sapte ostatici ucisi si cel putin 13 raniti intr-o biserica din Bagdad

Ad imageAd image

Sapte ostatici au fost ucisi si cel putin 13 raniti duminica seara intr-o biserica din Bagdad, au indicat surse din Ministerele irakian de Interne si al Apararii.

„I-am eliberat pe ostatici dar din pacate deplangem moartea a sapte dintre ei, in timp ce alti 20 au fost raniti”, a declarat un responsabil din Ministerul de Interne.

La randul ei, o sursa din Ministerul Apararii a indicat ca sapte ostatici au fost ucisi si 13 raniti. Potrivit acestei surse, citata de asemenea de AFP, 40 de credinciosi erau prezenti in biserica.

Fortele irakiene si americane au luat cu asalt duminica seara biserica siriaca catolica unde insurgenti au luat ostatici, potrivit unui membru al unei unitati antiteroriste irakiene.

Insurgentii au luat ostatici duminica credinciosi si preoti ce asistau la o liturghie in biserica Sayidat al-Najat din centrul Bagdadului, potrivit episcopului caldeean al Bagdadului.

O sursa din Ministerul de Interne a indicat ca barbati inarmati au patruns in aceasta biserica, dupa ce au ucis doua garzi ce protejau Bursa din Bagdad, situata in apropiere.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu