- Publicitate -
Ad imageAd image

Politia de Frontiera Maramures a confiscat 7.840 de pachete de tigari, de provenienta ucraineana

Ad imageAd image

Politistii de frontiera maramureseni au descoperit si confiscat in urma unei actiuni specifice suma de 30.200 lei, 1000 euro si 7.840 pachete tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 67.000 lei.

In dupa-amiaza zilei de sambata, la nivelul Politiei de Frontiera Maramures, a fost declansata o actiune specifica, in raionul de responsabilitate a Politiei de Frontiera Sarasau, pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.

In acest sens au fost intreprinse masuri specifice de supraveghere a unor imobile apartinand unor persoane despre care se detin date ca au preocupari pe linie de contrabanda, precum si a unor cai de comunicatii.

In jurul orei 17.40, au fost identificate si retinute pe DN19, la iesirea din localitatea Sarasau doua autoturisme si patru ocupanti ai acestora in persoana numitilor : B.A., B.F.V., D.D.V. si B.C.S., ultimii trei domiciliati in localitatea Baia Mare, jud. Maramures.

In urma controlului efectuat asupra unuia dintre autoturisme, in portbagaj si pe bancheta din spate a fost descoperita cantitatea de 4.480 pachete tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana.

De asemenea, la domiciliul lui B.A. din localitatea Teceu a mai fost descoperita si ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 3.360 pachete tigari de aceeasi marca si provenienta. Totodata asupra acestuia s-a mai gasit suma de 30.200 lei si 1.000 euro, reprezentand contravaloarea acestei tranzactii cu tigari.

Din primele cercetari rezulta faptul ca tigarile de contrabanda au fost introduse ilegal in tara peste apa raului Tisa de catre B.A.

Politistii de frontiera le-au intocmit celor patru persoane dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Cantitatea de 7.840 pachete de tigari marca “Viceroy“ de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 67.000 lei cat si suma de bani descoperita au fost ridicate in vederea confiscarii.

Cele doua autoturisme folosite in activitatea infractionala au fost indisponibilizate la sediul Politiei de Frontiera Maramures.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu