- Publicitate -
Ad imageAd image

Antonescu: Legea educatiei politizeaza universitatile la varf

Ad imageAd image

Liderul PNL, Crin Antonescu, sustine ca prin noua Lege a educatiei se incearca politizarea la varf a universitatilor si disparitia autonomiei universitare.

”Practic, una din tintele acestei legi este politizarea la varf a univesitatilor din Romania. Asta nu s-a mai intamplat si va aduc aminte, de pilda, ca intre 1992 si 1996, in timpul regimului Iliescu-PSD, regim care nu era deloc prieten cu Opozitia, totusi profesorul Emil Constantinescu, contracandidat, adversar politic al lui Ion Iliescu, era rectorul Universitatii din Bucuresti. Ca in 1996-2000, in timpul Guvernului Conventiei Democrate si presedintelui Constantinescu, lider al PDSR, cum se numea atunci, era rectorul Politehnicii din Bucuresti. Evident ca astazi pentru puterea actuala nu mai este de suportat ca oameni de talia unui Andrei Marga sau Ecaterinei Andronescu sau a lui Nicolae Robu sa mai fie rectori. Or aceasta libertate, aceasta autonomie reala a invatamantului universitar, trebuie aparata”, a declarat, vineri, la Galați, Crin Antonescu.

Presedintele PNL aprecieaza ca votul privind motiunea de cenzura reprezinta o ”noua proba de conștiinta”. ”Este o noua proba de constiinta pe care o dau, intr-adevar, parlamentarii din Ardeal, dar eu n-as reduce la asta. Este o proba pe care o dau parlamentarii care provin din invatamant, din mediul universitar, o dau parlamentarii care in atatia ani, totusi, au facut ca in Romania sa existe autonomie universitara si care acum va disparea”, a mai precizat Antonescu.

e-politic.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu