- Publicitate -
Ad imageAd image

Educatie in limba maghiara! Vezi aici ce prevede noua lege a Educatiei

Ad imageAd image

Guvernul Boc a finalizat miercuri seara noua lege a Educatiei, astfel ca materii precum Istoria Romanilor si Geografia Romaniei se vor preda in limbile minoritatilor nationale.

Una din prevederile importante ale noii legi este aceea ca elevii vor face 10 ani obligatorii de scoala, incepand cu clasa pregatitoare, din gradinita, si pana la finalul gimnaziului, clasa a IX-a.

Alte prevederi ale legii Educatiei:

– Educatia obligatorie incepe din gradinite, cu anul pregatitor pentru scoala. Ciclurile scolare primar si gimnazial vor numara cate cinci ani, in timp ce liceul va dura numai trei ani.

– Elevii vor fi evaluati din doi in doi ani, la finalul clasei a II-a, a IV-a, a VI-a si a VIII-a.

– Studentii vor fi prezenti in Consiliul de Administratie al universitatii, comisiile de etica, cazari si de calitate din universitate, dar si in Consiliul National de Etica si Management.

– Subventia de la stat pentru fiecare student il va urma pe acesta în cazul in care se va transfera la o alta institutie de invatamant.

– Lectorii si conferentiarii care au doctorat vor putea sa fie ei insisi conducatori de doctorate, ceea ce in prezent revine numai profesorilor universitari, mentioneaza Adevarul.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu