- Publicitate -
Ad imageAd image

Boc: Corectarea legii privind reducerea TVA la alimente depinde de decizia de promulgare sau nepromulgare

Ad imageAd image

Premierul Emil Boc a declarat joi seara, intr-o emisiune la TVR, ca indreptarea celor doua legi privind reducerea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei depinde de decizia de promulgare sau nepromulgare ce apartine presedintelui, precizand, totodata, ca vina pentru greseala la vot o poarta secretarii de stat si ministrul pentru relatia cu Parlamentul.

Premierul Boc a sustinut ca nu ar fi discutat cu oficialii FMI termenul de 1 noiembrie pentru a corecta greseala parlamentarilor care au votat pentru scaderea TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

‘Nu stiu de unde ati cules acest termen (n.r. – 1 noiembrie), eu nu l-am discutat cu nimeni pana acum’, i-a spus Boc moderatorului.

Premierul a reiterat, totodata, ca cele doua acte normative nu au acoperire in bugetul de stat pentru 2011 si nu fac parte din strategia financiara a Executivului.

Chestionat cum va corecta legea privind reducerea TVA la alimentele de baza si daca intentioneaza sa intervina in vreun fel sau asteapta ca presedintele sa rezolve problema, Boc a declarat: ‘Din punctul meu de vedere depinde de decizia de promulgare sau nepromulgare a acestei legi, dar Guvernul nu poate ramane populist si sa promita lucruri care nu au acoperire’. ‘Astazi, aceste lucruri nu pot fi puse in aplicare pentru ca nu ne permite bugetul de stat’, a continuat Boc.

In ceea ce priveste responsabilitatea pentru adoptarea celor doua acte normative, premierul a spus ca ‘in primul rand, guvernul trebuia sa fie gardianul apararii bugetului si a strategiei fiscale pentru anii urmatori’.

‘Din acest punct de vedere, ministrii care aveau secretari de stat desemnati pentru relatia cu Parlamentul trebuiau sa fie primii care sa vegheze la apararea bugetului de stat si la neaprobarea unor proiecte care nu sunt in concordanta cu strategia guvernului’, a afirmat Boc.

Premierul a mai precizat ca, inainte de a blama pe cineva, intotdeauna ‘se uita in propria-i ograda’ pentru a vedea ce a gresit.

‘Acolo nu a fost o suficienta colaborare si comunicare intre secretarul de stat pentru relatia cu Parlamentul pe problemele respective sau ministrul pentru relatia cu Parlamentul, astfel incat sa atraga atentia din timp ca acolo este o problema’, a spus premierul, care a mai adaugat ca subiectul a fost analizat in Executiv si s-au stabilit masuri prin care sa fie evitate asemenea greseli.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu