- Publicitate -
Ad imageAd image

Atena: Noi manifestatii pe Acropole

Ad imageAd image

Angajatii pe durata determinata ai sitului Acropole din Atena au desfasurat joi o mare banderola neagra pe treptele acestui monument istoric pentru a-si cere titularizarea, informeaza AFP.

Manifestantii au patruns printr-o intrare laterala pentru a evita posturile de control, profitand totodata de schelele instalate pentru lucrarile de restaurare, potrivit canalului de televiziune Skai.

Pe banderola se putea citi: ‘Nu concedierilor’. Ei protestau fata de o decizie a Ministerului Culturii de a nu le reinnoi contractele ce expira la sfarsitul lunii.

‘Pietrele prin ele insele nu spun nimic. Oamenii sunt cei care le prezinta. Fara ei, acest monument nu poate functiona’, a declarat Nikos Hasomeris, reprezentantul lor sindical.

Accesul pe Acropole nu a fost inchis turistilor. O manifestatie anterioara provocase inchiderea timp de trei zile a acestui sit emblematic pentru Atena, care atrage in jur de un milion de turisti pe an.

Ministerul grec al Culturii foloseste de ani de zile salariati cu contract pe durata determinata, obisnuiti sa revendice prin greve si blocaje prelungirea contractului lor. Anul acesta insa guvernul, angajat intr-o politica de austeritate pentru a reduce deficitele abisale ale tarii, a ramas ferm pe pozitie, adauga AFP.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu