- Publicitate -
Ad imageAd image

O cincime din speciile de animale ale planetei, in pragul disparitiei

Ad imageAd image

Unul din cinci animale, fie ca este vorba de mamifere, pasari, reptile, pesti sau amfibieni, este amenintat de disparitie, conform unui studiu publicat in revista Science, transmite publicatia britanica Daily Mail.

Intregul ecosistem terestru este amenintat de o a sasea disparitie in masa a numeroase specii de vertebrate, iar de aceasta data se pare ca oamenii vor fi cei vinovati, poluarea, intruziunile antropice in habitat si vanatoarea excesiva aducand numeroase specii in pragul disparitiei.

Din ce in ce mai multi oameni de stiinta devin partizani ai ideii ca lumea se afla in pragul celei de-a sasea extinctii in masa. Ultimul astfel de proces din istoria de 4 miliarde de ani a vietii pe Pamant, a dus la disparitia dinozaurilor in urma cu 65 de milioane de ani.

Astfel, conform acestui nou studiu, aproximativ 20% din speciile vertebratele care populeaza planeta sunt amenintate de disparitie – 25% dintre speciile de mamifere, 13% dintre pasari, 22% dintre reptile si 41% dintre amfibieni.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca 33% dintre speciile de pesti cartilaginosi – specii precum rechinul sau pisica de mare – sunt de asemenea amenintate, alaturi de 15% dintre pestii ososi.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu