- Publicitate -
Ad imageAd image

Angajatii Primariei au castigat procesul pentru drepturile speciale, insa mai au de asteptat pana vor primi banii

Ad imageAd image

Functionarii publici din cadrul Primariei Baia Mare au castigat in instanta procesul intentat institutiei prin care cer respectarea hotararilor magistratilor referitoare la includerea in acordul colectiv de munca a drepturilor speciale acordate pana in primavara acestui an.

De aceeasi sentinta favorabila a beneficiat si personalul contractual, caruia instanta i-a dat castig de cauza, in data de 22 octombrie. Astfel, toti salariatii Primariei, indiferent de forma de angajare, vor primi 500 lei (impozitabili) lunar, pana la sfarsitul anului.

Daca vor intra efectiv in posesia banilor, ramane de vazut. Secretarul Rodica Brad afirma ca hotararea este supusa unei cai de atac, iar pana la ramanerea definitiva a unei sentinte, cea a Tribunalului Maramures nu va fi pusa in aplicare.

„Asteptam motivarea hotararii. Si, foarte probabil, o vom ataca la Curtea de Apel Cluj. Am primit sesizari si din partea consilierilor locali, care se declara nemultumiti de modul in care ne-am aparat in instanta. Daca judecatorii ne vor obliga sa platim acei bani, nu vom avea incotro. Poate ca e mai bine asa, sa primeasca angajatii banii de Sarbatori, pentru ca se vor acorda retroactiv”, a spus Brad.

Incepand cu luna aprilie, salariatii institutiei au primit doar doua luni drepturile speciale, dupa care, fara explicatie, conducerea Primariei a refuzat plata lor. In prezent, salariile existente in institutie, in marea lor majoritate (80%), sunt de aproximativ 6-700 lei.

Ce se va intampla dupa 1 ianuarie, inca nu se stie, secretarul Municipiului afirmand ca, deocamdata, magistratii evita a se pronunta dincolo de inceputul anului viitor, pentru ca solutiile acestora sa nu intre in conflict cu prevederile legilor salarizarii.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu