- Publicitate -
Ad imageAd image

Campania de vaccinare impotriva gripei sezoniere va incepe saptamana viitoare

Ad imageAd image

Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei sezoniere va incepe saptamana viitoare si se va desfasura pana in februarie 2011, a anuntat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, marti, intr-o conferinta de presa. Campania vizeaza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon.

Ministerul Sanatatii a achizitionat 1.300.000 de doze de vaccin gripal trivalent, care contine tulpinile recomandate de OMS – H1N1, H3N2 si B.

Cseke Attila a spus ca dozele de vaccin au costa 14.400.000 de lei, au fost comandate la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie Cantacuzino si achitate din fonduri bugetare ale Ministerului Sanatatii pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Potrivit ministrului, vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii si batranii institutionalizati, personalul medico-sanitar, conform recomandarilor OMS. Campania de vaccinare se va derula prin cabinetele medicilor de familie si unitatile sanitare cu paturi.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu