- Publicitate -
Ad imageAd image

Mexic: Ex-procuror general, denuntat de fratele sau – Acesta e acuzat de uciderea mai multor ziaristi (VIDEO)

Ad imageAd image

Un barbat rapit saptamana trecuta in Mexic a aparut luni intr-o inregistrare video pe internet in care isi marturiseste legaturile cu un cartel al drogurilor si isi denunta sora, fost magistrat, ca a ordonat omoruri, informeaza AFP.

Mario Gonzalez – rapit joi la Chihuahua, capitala statului mexican cu acelasi nume, despartit prin frontiera de statul american Texas – a aparut luni intr-o inregistrare video, postata pe reteaua YouTube.

Incatusat, inconjurat de cinci barbati in uniforme de camuflaj si inarmati cu pusti de asalt, Gonzalez raspunde intrebarilor unui interlocutor nevazut: el recunoaste ca face parte din cartelul “Juarez”, concurat in regiune de clanul “Sinaloa”.

El adauga ca sora lui, fosta procuror general pana in 4 octombrie /cand a fost reastructurata/, avea misiunea sa protejeze aceeasi organizatie si pe asasinii platiti ai acesteia din “La Linea”, ea insasi ordonand uciderea mai multor persoane, intre care doi ziaristi.

Gonzalez l-a mai acuzat pe fostul guvernator al statului, al carui mandat a expirat la inceputul lunii octombrie, ca ar fi fost si el in solda aceluiasi cartel.

Un purtator de cuvant al Parchetului a afirmat ca dna Gonzalez nu este anchetata intrucat nu pot fi emise judecati de valoare pe baza cuvintelor rostite in marturia video, date fiind circumstantele inregistrarii.

Razboiul intre “cartelurile drogurilor” s-a soldat cu peste 28.000 de morti de la sosirea la putere a presedintelui Felipe Calderon in 2006, in cadrul reglarilor de conturi intre carteluri si confruntarile acestora cu fortele de ordine.

Cum te numesti?
– Mario Angel Gonzalez Rio.

Din ce grupare faci parte?
– La Linea sau Cartelul Juarez.

Care sunt atributiile tale?
– Atributiile mele sunt de a face legatura cu procurorul Patricia Gonzalez, sora mea, pentru a asigura sefilor structurii plata pentru serviciile de protectie oferite acestei organizatii criminale.

Lucrul acesta a fost facut de procuror?
– Practic, ea oferea protectie Cartelului Juarez”.

agerpres

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yCFogY3x-7I[/youtube]

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu