- Publicitate -
Ad imageAd image

Ziua Armatei Romane, sarbatorita in Baia Mare

Ad imageAd image

In fiecare an pe data de 25 octombrie se aniverseaza Ziua Armatei Romane.

Manifestarea dedicata acestei sarbatori se va desfasura, in conformitate cu regulamentul militar, la Monumentul Ostasului Roman, de la intrarea in Parcul Municipal, de la ora 11.00.  Autoritatile judetene si locale vor fi intampinate de catre comandantul Garnizoanei Baia Mare,  dupa care va avea loc prezentarea onorului militar si salutarea Drapelului de Lupta. Fanfara municipala „Millennium Band” va interpreta Imnul de Stat al Romaniei.

Slujba religioasa si sfintirea coroanelor de flori va fi oficiata de un sobor de preoti. Vor rosti alocutiuni despre insemnatatea Zilei Armatei Romane, comandantul Garnizoanei Baia Mare, reprezentantul filialei maramuresene a Asociatiei Veteranilor de Razboi, prefectul Sandu Pocol, presedintele Consiliului Judetean, Mircea Man si primarul interimar Istvan Ludescher.

Oficialitatile judetene si locale vor depune o coroana de flori la Obeliscul Cimitirului Comemorativ. Ceremonialul depunerii de coroane de flori la monument se va desfasura in conformitate cu regulamentul militar.

La manifestare sunt invitati sa participe reprezentanti ai administratiei publice locale reprezentanti ai Ministerului Apararii; Ministerul Administratiei si Internelor; Directiei Judetene de Informatii; Oficiului Judetean de Telecomunicatii Speciale; justitie; parlamentari; veterani de razboi; cadre militare in rezerva si retragere; partide politice; servicii publice deconcentrate; sindicate; reprezentanti din invatamantul preuniversitar si universitar; organizatii neguvernamentale si societatea civila.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu