- Publicitate -
Ad imageAd image

Atac informatic: Hack-erii au spart site-urile ne-cenzurat.ro si stirimm.ro – Politia ridica din umeri. Nu are specialist in IT

Ad imageAd image

Site-urile ne-cenzurat.ro si stirimm.ro au fost victimele unui atac informatic. Incepand cu dupa masa zilei de joi, serverele care gazduiesc cele doua site-uri de stiri nu mai functioneaza. Ziaristul Ioan Romeo Rosiianu, cel care detine ne-cenzurat.ro si stirimm.ro, afirma ca o buna parte din articole se va pierde, textele fiind imposibil de recuperat.

Rosiianu declara ca atacul hacker-ilor vine, intamplator sau nu, in urma unor dezvaluiri publicate de o serie de colaboratori precum Thomas Csinta, col. Zarnescu, Ion Coja sau Teodor Filip. Atacul a vizat, in primul rand, sectiunile de dezvaluiri si cea de anchete.

Proprietarul site-urilor s-a adresat Inspectoratului de Politie Maramures, intentionand a depune o sesizare vizavi de atacul hack-erilor si blocarea site-urilor. Rosiianu a avut surpriza sa afle ca va depune sesizarea degeaba, pentru ca Politia nu are un specialist in probleme de IT. Asa ca nu ramane decat varianta unei sesizari la DIICOT si, cel mai probabil, la structura centrala, pentru ca in teritoriu, e penurie de specialisti in IT.

Deocamdata, singura „sesizare” a fost transmisa de Rosiianu pe FreeEx. ” Va anunt cu tristete ca incepand de ieri (joi, 21 octombrie, n.red.) de la orele 18.00, publicatiile on-line NECENZURAT (www.ne-cenzurat.ro) si StiriMM (www.stirimm.ro) nu mai sunt functionale.

Sectiunile de dezvaluiri si anchete au fost tinta hackerilor care – cum altfel, nu?! – ne-au demonstrat IARASI ca ne iubesc. In aceste sectiuni apareau cele mai importante articole, aproape toate semnate de mine, Thomas Csinta, col. Zarnescu, Ion Coja sau Teodor Filip.

Ca orice pagubit, logic, ii banuiesc pe toti.

PS La IPJ Maramures mi s-a spus sec ca nu pot sa ma ajute pentru ca nu au specialist IT la investigatii, ca angajat. Deci, n-am facut tidula. Are cineva stiinta unde sa sesizez asta? Ca la SRI o sa-mi spuna ca nu e treaba lor, deci…”

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu