- Publicitate -
Ad imageAd image

Comisarul sef Liviu Taut, certat cu limba romana – Ziaristul Romeo Rosiianu ii contesta titlul de felcer

Ad imageAd image

Creditat cu mari sanse de a corecta erorile lui Ioan Isac la sefia Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, inspectorul sef Liviu Taut a dezamagit, inca din debutul preluarii functiei. Dosarele care au stat atata vreme prin sertare, uitate de ofiterii lui Isac, aduna praful in continuare.

Pe de alta parte, cu toate ca a acreditat ideea unei noi abordari a relatiei cu presa, Taut nu face altceva decat sa perpetueze imaginea unei institutii incapabile a gestiona problema unui birou de presa ale carui servicii sunt asigurate de cadre certate cu limba romana, „calitate” pe care si-o insuseste si comandantul IJP Maramures.

In doua dari de seama catre Prefectura Maramures, doctorul Liviu Taut isi da masura valorii. Ziaristul Ioan Romeo Rosiianu a prezentat actele respective pe ne-cenzurat.ro.  Mai jos, articolul complet pe marginea adreselor IPJ.

Din putul lui Ioan Isac in taul lui Liviu Taut – Noul sef al IPJ Maramures se lauda cu meritele celuilat

Greata Dmi s-a facut mai zilele trecute cand am vazut ce documente a prezentat actualul sef al IPJ Maramures, inspectorul sef Liviu Taut, mai nou si doctor si, dupa cum va voi demonstra intr-o serie intreaga de articole, individ infinit mai preocupat de invatarea limbii latine decat de stabilirea ordinii si de aplicarea unilaterala a legilor in acest judet pedepsit.

Doctor peste… bolnavi

Precizez ca nu e rau ca omul nostru, recte Liviu Taut cauta se se perfectioneze, sa se autodepaseasca! E chiar bine! Da, dar sa faca asta dupa ce-si realizeaza atributiunile de serviciu si dupa ce noi, muritorii de rand din Maramures ne vom simti in siguranta.

Asadar, prin adresa nr. 302.217/08.09.2010 acest nou sef face „Aprecieri cu privire la infractionalitatea din domeniul silvic anregistrata la nivelul judetului Maramures”, iar prin adresa nr. 18.969/21.09.2010 trage „Concluzii privind situatia operativa de pe teritoriul judetului in 8 luni 2010”.

Luand-o invers, n-avem cum sa nu remarcam haosul din registrele IPJ Maramures.

Pai, daca in 8 septembrie numarul de ordine era, domnule doctor Ioan Liviu Taut, 302.217, cum – Doamne iarta-ma! – poate sa „creasca” la… nr. 18.969 in 21 septembrie?! Intreb, nu dau cu parul! Pentru ca daca asa se tine evidenta actelor, avem mari dubii asupra profesionalismului si competentei celor care iau cate o cascheta de bani la sfarsit de luna.

In al doilea rand, desi mare DOCTOR, inspectorul nostru sef face si gafa de a nu semna documentele. Desi, atentie, acestea erau adresate prefctului de maramures, spre informare.

Aprecieri banale

Daca aceste documente n-ar fi fost insusite de actualul comandant – ca de semnat NU le-a semnat – sa mor eu daca nu as fi fost convins de faptul ca ii apartin „raposatului” Ioan Isac.

Fiind Doctor, Liviu Taut isi incepe „aprecierile” din 8 septembrie facand istoria Maramuresului si dand date si explicatii demne de seminarii de profil, nu de note de informare. Deci, combate omul, combate!…

Si, spre stupefactia mea – ca om care stie foarte bine de ce, cum, cand si in ce context a devenit el inlocuitorul lui Isac, Liviu se apuca sa explice vorbind de situatia din ultimii ani. Adica de cand? Adica din aproape ultimul mandat al lui Isac.

Oricum ar fi, in loc sa scrie clar ca nerealizarile din mediul infractiunilor forestiere se datoreaza faptului ca politistii sunt, pe rand, prost dotati, prost echipati, prost pregatiti multi dintre ei, prea grasi sau prea dedati la rele, Liviu Taut a preferat sa caute si sa dea scuze puerile.

La capitolul realizari da, paradoxal, tot fapte din „era Isac”. Si, dupa cum a fost el scolit, pe finalul informarii face… promisiuni si angajamente fa numar, fara numar!

Concluzii (tot) din munca lui Isac

In materialul in care prezinta „concluzii” Liviu Taut face teoria teoriei, desi incepe in forta, vorbind de comparatii fata de anul trecut, ca in lucrarile sale de specialitate.

Ca, na, d-amu ii felcer!

Asadar, din prima pagina in intregimea ei si din prima jumatate a celei de-a doua pagini, dincolo de explicatii filosofice sau puerile, retinem doar faptul ca omul nostru a avut bunul simt sa recunoasca faptul ca si mass-media isi are rolul ei in diminuarea infractionalitatii.

Abia dupa ce-si termina logoreea din care nu spune mai nimic, Liviu Taut da cateva date si termene de comparatie. Unele din care, inexplicabil – desi cu numai cateva zile inainte facuse acea informare despre infractiunile silvice acest capitol al infractionalitatii il trece brusc sub tacere, aproape la diverse.

Si, la final, dupa „datina” alta serie de promisiuni si angajamente.

In loc de morala

Concluzii nu mai tragem! Deja ne este greata! De aceea va lasam sa cititi si sa va cruciti!

Nu de alta, dar sa stiti cine ne conduce si cine se imbogateste constant prefacandu-se ca ne conduce!

PS

Desi Doctor si desi are un Birou de presa, Liviu Taut nu stie ca pana la 10 nu se scrie cu cifre, ci cu litere. Ii spun eu acum, ca sa stie pe viitor. Desi nu sunt Doctor, ca el!

Si ii mai zic ceva! Sa faca analiza sintactica si morfologica a titlului pe care l-a dat la „concluziile” din 21.09.2010 ! Si sa ne spuna si noua ce a inteles, la ce concluzie a ajuns dl Doctor!

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu