- Publicitate -
Ad imageAd image

Aplicatia romaneasca Trip Journal, premiata la Mobile App World 2010

Ad imageAd image

Aplicatia Trip Journal, recunoscuta de catre compania Google, a obtinut doua premii in cadrul evenimentului Mobile App World 2010, organizat la Londra in perioada 19-20 octombrie, a anuntat, miercuri, iQuest, dezvoltatorul solutiei.

Aplicatia romaneasca a primit 2 dintre cele 12 premii ale competitiei Mobile App World 2010 de la Londra, in cadrul categoriilor ‘Excellence in Design’ si ‘Best paid for app’.

Trip Journal a fost creata la Cluj Napoca in anul 2009, aplicatia fiind recompensata, in decembrie cu trofeul categoriei ‘Aplicatii pentru turism’ si cu o recompensa de 100.000 de dolari in cadrul concursului mondial initiat de Google, Android Developer Challenge.

Castigatoare a categoriei Travel, aplicatia Trip Journal, a devenit, astfel, una dintre cele mai bune 10 aplicatii din lume, dezvoltate in 2009 pentru telefoanele cu sistem de operare Android.

Integrarea cu Google Earth ofera utilizatorilor posibilitatea sa impartaseasca alaturi de prieteni si familie informatii actualizate despre locurile pe care le viziteaza, urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pe Google Maps, memorarea coordonatelor, realizarea si postarea de poze, inregistrari video, comentarii si articole pe blog.

Aplicatia Trip Journal este integrata si cu Facebook, prin aplicatia special creata pentru aceasta retea de socializare. Astfel, orice utlilizator de Facebook poate fi la curent, in timp real, cu calatoriile efectuate de catre prietenii din lista lor.

In plus, Trip Journal exporta fotografiile si inregistrarile video din calatorii si pe alte site-uri, precum Flickr, Picasa si Youtube, iar pe Twitter poate trimite pozitia actuala a utilizatorului.

Inovatia celor de la iQuest poate fi instalata pe smartphone-urile care folosesc sistemul de operare Android si pe terminalele iPhone.

La ora actuala, Trip Journal are circa 60.000 de utilizatori pe iPhone si aproape 15.000 pe Android. in acelasi timp, a generat venituri de peste 85.000 de dolari, aplicatia fiind cumparata cel mai mult in SUA, Marea Britanie, Germania, Japonia si Coreea.

Compania iQuest este consacrata pe piata locala de IT prin solutiile si serviciile complete adresate companiilor. Solutiile iQuest oferite in Romania sunt: Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente si colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT si solutii customizate.

iQuest ofera solutii si servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, Romania, Elvetia, Franta si Suedia, si detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg. 

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu