- Publicitate -
Ad imageAd image

Primaria Baia Mare, buna de plata – Functionarii au castigat procesul privind acordarea unor drepturi banesti – Vezi cat va primi fiecare angajat

Ad imageAd image

Angajatii Primariei Baia Mare au castigat procesul intentat institutiei pentru plata unor drepturi speciale. Acestea au fost acordate de instanta, insa executivul a refuzat acordarea lor, fara un niciun argument si fara instiintarea, in prealabil, a conducerii sindicale.

Conform sentintelor judecatoresti ramase definitive, functionarii institutiei au dreptul la o suma de 700 lei (brut). Hotararile respective au fost respectate doar partial de catre Primarie, care, in primavara acestui an, a aprobat in buget doar 500 lei (brut) pentru fiecare functionar. Drepturile banesti au fost achitate doar doua luni, dupa care platile s-au sistat.

Pentru obtinerea banilor cuveniti, Sindicatul din Administratie Baia Mare s-a adresat instantei de judecata, solicitand respectarea formei initiale a bugetului. Instanta a acordat castig de cauza salariatilor. In luna noiembrie, functionarii vor primi in plus aproximativ 350 lei (ramasi dupa impozitare). Mai mult, se vor acorda retroactiv drepturile datorate de Primarie incepand cu luna iulie.

Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratie, a precizat faptul ca hotararea instantei se refera la functionarii publici. In ceea ce priveste personalul contractual, dosarul, avand ca obiect tot drepturile banesti respective, se afla pe rolul instantei. Termenul a fost stabilit pentru data de 22 octombrie.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu