- Publicitate -
Ad imageAd image

Romania si Rusia ar putea semna, in 2011, un acord interguvernamental privind South Stream – In continuare depidem de gazul rusilor

Ad imageAd image

Directorul companiei ruse Gazprom, Aleksei Miller, si cel al companiei romane Transgaz, Florin Cosma, au semnat miercuri, la Bucuresti, un memorandum privind intentiile de a pregati studiul de fezabilitate pentru trecerea South Stream pe teritoriul Romaniei, informeaza Gazprom intr-un comunicat de presa.

„In cadrul intalnirii cu ministrul economiei Ion Ariton, Aleksei Miller si directorul Transgaz Florin Cosma au semnat un memorandum privind intentiile de a pregati studiul de fezabilitate pentru trecerea Sotuh Stream pe teritoriul Romaniei”, precizeaza sursa citata.

Pentru realizarea acestei misiuni, partile au convenit sa formeze o echipa comuna de experti.

„In conditiile unor rezultate pozitive indicate de studiul de fezabilitate, Gazprom si Transgaz vor veni cu propunerea de semnare, in primul trimestru al anului 2011, a unui acord interguvernamental romano-rus privind cooperarea in cadrul proiectului South Stream. Acordul dat va deveni baza juridica pentru realizarea proiectului in Romania”, se arata in comunicatul Gazprom.

In cazul semnarii acordului interguvernamental, partile vor intreprinde eforturile necesare pentru ca in cel mai scurt timp sa incheie acordurile corespunzatoare la nivel corporativ.

Potrivit comunicatului, seful Gazprom s-a intalnit cu premierul Emil Boc, cu ministrul economiei Ion Ariton, cu care a discutat despre situatia actuala si perspectivele de dezvoltare a cooperarii romano-ruse in domeniul energetic.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu