- Publicitate -
Ad imageAd image

Femeile care utilizeaza des calculatorul imbatranesc mai repede

Ad imageAd image

Calculatorul este acuzat ca provoaca multe necazuri: dureri musculare, oboseala a ochilor, sindromul canalului carpian, dependenta si chiar probleme obstetrice. Mai mult, cine petrece prea mult timp in fata calculatorului imbatraneste mai repede si mai ales femeile, arata un articol aparut recent in The Telegraph.

Potrivit dr Michael Prager, specialist britanic in botox, femeile care stau prea mult pe internet si in fata ecranului prezinta un risc crescut sa faca riduri de leu (ridurile verticale dintre sprancene), gat de curcan (piele cazuta pe gat) si sa treaca printr-o schimbare accentuata a ovalului fetei.
Si nu este decat inceputul. Problema va avea o mai mare amploare la viitoarele generatii, odata ce calculatoarele vor fi peste tot, la locul de munca si acasa, iar copiii vor recurge la ele din cea mai frageda copilarie. Solutia ar fi asezarea unei oglinzi alaturi de ecran, in care cel (sau cea) care sta la calculator sa se uite din cand in cand la cum arata in timp ce lucreaza.

Exista insa si lucruri bune, care ar putea contrabalansa spectrul ridurilor. Potrivit unui studiu realizat recent in 120 de tari, cine foloseste internetul si retelele sociale este mai fericit, mai ales femeile, chiar si cele cu venituri modeste, care traiesc in tari in curs de dezvoltare. Navigarea pe internet le da un sentiment de libertate si de control asupra vietii lor, incheie site-ul respectiv.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu