- Publicitate -
Ad imageAd image

Ministrul Anca Boagiu agreeaza finantarea cu prioritate a Autostrazii Transilvania – Pana acum s-au finalizat doar 10% din cei 412 km de drum

Ad imageAd image

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a avut o intalnire cu parlamentarii opozitiei, din mai multe judete ale tarii, in care s-a discutat oportunitatea continuarii lucrarilor la Autostrada Transilvania (Oradea – Brasov).

La intrunire au luat parte deputati si senatori din judetele Bihor, Salaj, Maramures, Cluj, Alba si Brasov. Din partea parlamentarilor maramureseni, au participat senatorii Liviu Titus Pasca (PNL) si Sorin Bota (PSD), precum si deputatul Pavel Horj (PNL).

„Propunerea noastra, de finantare cu prioritate a acestui obiectiv, la rectificarea din noiembrie, a fost agreata de ministrul Anca Boagiu”, a declarat senatorul liberal. Acesta a precizat ca „pana acum s-au finalizat 42 km, pe tronsonul Floresti – Turda. Sunt in faza de finalizare inca 12 km, intre Turda si Campia Turzii. Raman de realizat 118 km de la Bors la Suplacu de Barcau, unde 70% sunt finalizate exproprierile, precum si portiunea de Suplacu de Barcau – Floresti”.

Autostrada Transilvania, in lungime totala de 412 km, se va lega de Autostrada M3, din Ungaria. Partea maghiara a finalizat in urma cu mult timp invetitiile, asteptand raspunsul nostru.

Referitor la racordarea Municipiului Baia Mare la Autostrada Transilvania, aceasta se va realiza prin „Drumul Nordului”, un drum rapid intre Zalau si Baia Mare, prin Ardusat. Parlamentarii maramureseni au accentuat faptul ca lucrarile trebuie sa se desfasoare dinspre autostrada spre Baia Mare.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu