- Publicitate -
Ad imageAd image

Inedit: Incepand cu iulie 2011, taxele vamale dintre Uniunea Europeana si Coreea de Sud vor fi eliminate

Ad imageAd image

Uniunea Europeana si Republica Coreea au semnat miercuri, la Bruxelles, un acord bilateral de liber-schimb de o amploare fara precedent, primul de acest tip intre Europa si Asia, informeaza AFP.

Acordul, care ar urma sa se aplice din iulie 2011, urmeaza sa permita suprimarea drepturilor vamale. Exporturile UE spre Coreea de Sud ar reprezenta 1,6 miliarde de euro pe an.

Documentul prevede de asemenea eliminarea barierelor nevamale, in special a unor reglementari si norme pentru sectorul de automobile, medicamente sau electronice destinate marelui public.

Negocierea acordului cu Coreea de Sud a durat trei ani. Acordul a primit la 16 septembrie unda verde din partea sefilor de stat si de guvern din UE, reuniti la Bruxelles, dar urmeaza sa fie ratificat de Parlamentul European cu un vot in prima lectura in timpul sesiunii plenare ce va avea loc intre 18 si 21 octombrie.

Guvernele UE si eurodeputatii trebuie in special sa convina asupra modalitatilor introducerii unei „clauze de salvgardare” prevazute in text pentru sectorul automobilelor. Coreea de Sud este al patrulea partener comercial al UE in afara de Europa.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu