- Publicitate -
Ad imageAd image

Pensionarii, la mana lui Basescu – Opozitia ii cere sefului statului sa nu promulge Legea pensiilor, altfel va initia procedura suspendarii presedintelui

Ad imageAd image

Daca presedintele Romaniei va promulga Legea privind sistemul unitar de pensii, PSD va declansa procedura de suspendare, a anuntat, miercuri, presedintele formatiunii, Victor Ponta.

„Daca presedintele tarii isi va pune semnatura pe o lege adoptata in mod fraudulos de Camera Deputatilor, pozitia PSD este anuntata si decisa, vom folosi instrumentul politic si constitutional pe care il avem la dispozitie – si anume declansarea procedurii de suspendare.

Un astfel de gest nu poate ramane nesanctionat. Nu poti sa creezi opinia ca daca esti la putere, daca esti presedintele tarii, poti face orice”, a argumentat liderul PSD. Acesta si-a exprimat totusi speranta ca seful statului nu va promulga aceasta lege.

Victor Ponta a subliniat ca decizia Curtii Constitutionale de marti trebuie respectata. „Asteptam si motivarea”, a adaugat el.

De asemenea, Partidul National Liberal ii solicita presedintelui Traian Basescu sa nu promulge Legea unitara a pensiilor si sa o retrimita la Parlament, a declarat presedintele formatiunii, Crin Antonescu.

„Impreuna cu colegii mei din Camera Deputatilor si in numele PNL ii cer presedintelui Traian Basescu sa nu promulge aceasta lege, chiar daca verdictul Curtii Constitutionale i-ar oferi o scuza, sa nu promulge aceasta lege adoptata prin furt in vazul intregii tari si sa o retrimita Parlamentului pentru a fi adoptata in conditii legale si in conditii morale”, a afirmat Antonescu.

La randul lor, pensionarii sunt consternati si suparati din cauza deciziei Curtii Constitutionale, care a decis miercuri ca Legea Pensiilor este constitutionala, a declarat, miercuri, Marin Iordache, prim vicepresedinte al Federatiei Nationale a Pensionarilor din Romania.

Acesta a subliniat ca, in acest fel, pensionarii „ce urmeaza sa vina” risca sa nu mai primeasca drepturile ce li se cuvin si si-a exprimat speranta ca, „asa cum sindicatele au dovedit ca sunt alaturi de parintii, de bunicii lor, se vor alatura dorintei pensionarilor de a protesta pe langa presedintele Romaniei, singurul om ce poate face o reparatie fata de o decizie incorecta a Curtii Constitutionale”.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu