- Publicitate -
Ad imageAd image

Vrajitorii rusi, comparati cu sarlatanii – Parlamentarii vor sa interzica promovarea serviciilor oculte

Ad imageAd image

Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului rus, a adoptat, miercuri, in prima lectura, un proiect de lege prin care ar urma sa se interzica publicitatea pentru serviciile oculte si vindecatori, frecvent intalnita in presa rusa, relateaza portalul rusbalt.ru.
Actul normativ prevede interzicerea publicitatii la descantece, farmece si magie. Deputatii au votat in unanimitate amendamentele aduse legislatiei privind publicitatea, justificand ca vindecatorii aduc „un prejudiciu moral si fizic cetatenilor si unul economic statului”.
„Publicitatea care se adreseaza publicului larg le permite sarlatanilor sa-si atraga un numar mare de clienti fara sa le pese de garantii”, se arata in proiectul de lege.
„Tratarea tumorilor sau a SIDA cu ajutorul infuziilor sau a compreselor este o crima”, a argumentat deputata Tatiana Iakovleva, membra a comisiei pentru sanatate din forul legislativ rus.
In Rusia activeaza aproape 800.000 de vraci, avand o cifra de afaceri de doua miliarde de dolari pe an, si doar 620.000 de medici licentiati, a relatat deputata. Potrivit unui sondaj de opinie, un rus din cinci apeleaza la asemenea servicii.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu