- Publicitate -
Ad imageAd image

Autoritatile locale din Baia Sprie au luat primele masuri fata de contribuabilii carora li se percep penalitati ilegale, acordandu-le scutiri de la plata

Ad imageAd image

In urma sesizarii noastre privind modul in care contribuabilii orasului Baia Sprie sunt inselati de Primaria din localitate, autoritatile locale au luat primele masuri. Ion Turbuleasa, caruia i s-au incasat ilegal penalitati, a fost scutit de aproximativ 400 lei, din datoria pe care o avea catre Primarie.

In cursul saptamanii trecute, printr-o hotarare de Consiliu Local, penalitatile pe care Turbuleasa trebuia sa le achite au fost sterse. Alesii locali au avut in vedere faptul ca acesta sufera de o boala incurabila si grava, iar ceilalti membri ai familiei au, de asemenea, probleme serioase de sanatate.

Ion Turbuleasa ne-a reclamat faptul ca Primaria Baia Sprie i-a incasat penalitati peste termenul la care a efectuat plata, chitanta fiind emisa in ziua respectiva, dar purtand o alta data. Mai exact, acesta a platit Primariei in data de 17 septembrie (intr-o zi de vineri), iar Primaria i-a emis o chitanta in care apare data de 20 septembrie (adica luni).

Cazul nu este singular. La fel se intampla si cu alti contribuabili care isi achita taxele si impozitele. Ei sunt nevoiti a plati trei zile de intarziere, din motive neimputabile lor.

Primarul Dorin Pasca afirma ca exista o disfunctionalitate intre Serviciul de Venituri al Primariei si Trezorerie, iar pentru rezolvarea ei ar fi nevoie de un sistem informatic integrat.

Ciprian DRAGOS

Citeste si

Platitorii de taxe din Baia Sprie, escrocati de Serviciul Venituri din cadrul Primariei, printr-un sistem girat de primarul Dorin Pasca

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu