- Publicitate -
Ad imageAd image

Serghei Gorbunov, trimis dupa gratii pentru urmatorii 16 ani – Judecatoria Deva l-a condamnat la inchisoare cu executare

Ad imageAd image

Cetateanul moldovean Serghei Gorbunov a fost condamnat de instanta Judecatoriei Deva, la 13 ani de inchisoare, cu executare, pentru talharie, pedeapsa fiind contopita cu altele concurente, in final el urmand sa ispaseasca 16 ani de detentie, dupa care va fi expulzat din Romania.

Hotararea instantei de judecata nu este definitiva, ea putand fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicarea catre partile implicate in proces.

Serghei Gorbunov a fost judecat de instanta din Deva intr-un proces de talharie, dupa ce inculpatul a fost acuzat de patronul unei case de schimb valutar din localitate ca, in anul 2003, l-a atacat si apoi i-a furat o borseta in care se aflau peste 65.000 de lei.

‘Pentru faptele sale, Serghei Gorbunov a fost condamnat la 13 ani de inchisoare. Pedeapsa a fost contopita cu altele, concurente, si i s-a aplicat o pedeapsa finala de 16 ani de inchisoare cu executare. Dupa executarea pedepsei, el va fi expulzat din tara’, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Judecatoriei Deva, judecatorul Cornelia Filimon.

Instanta Judecatoriei Deva a mai decis ca Gorbunov sa plateasca partii vatamate 50.000 de lei daune materiale si 8.000 de lei sub forma de daune morale.

Cetateanul moldovean nu a fost prezent la citirea sentintei, el aflandu-se inchis in Penitenciarul Aiud, din judetul Alba, loc unde ii va fi comunicata hotararea instantei.

Potrivit rechizitoriului, Serghei Gorbunov l-a atacat, in urma cu sapte ani, pe patronul unei case de schimb valutar din Deva si i-a luat victimei o borseta in care se aflau peste 65.000 de lei, inclusiv valuta. Impreuna cu un complice, Gorbunov l-ar fi asteptat pe omul de afaceri Sorin Dumitreasa in scara blocului din Deva, in care locuia victima.

Procurorii afirma ca Gorbunov l-a lovit in cap cu un levier din metal pe patronul casei de schimb, dupa care i-ar fi luat borseta in care se aflau banii si a fugit. Victima, fost sportiv de performanta, a reusit sa se ridice si sa il urmareasca pe agresor pana in parcarea unui bloc din cartier. Aici, din cauza loviturilor primite, nu a mai putut sa il retina, iar Gorbunov a fugit cu banii.

Pe parcursul derularii procesului, Gorbunov a sustinut ca este nevinovat si ca proba ADN care a stat la baza intocmirii rechizitoriului nu ar fi una reala.

Cetateanul din Republica Moldova, Serghei Gorbunov, este suspectat ca ar fi unul dintre autorii jafului armat, de la sfarsitul lunii ianuarie 2009, de la o casa de schimb valutar din Brasov, in urma caruia doua persoane au murit, iar o a treia a fost ranita grav.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu