- Publicitate -
Ad imageAd image

Mitingul sindicalistilor de la Bruxelles a beneficiat de prezenta a peste 100 mii participanti – Memoriul trimis prin Liviu Pop a fost preluat de Mircea Pascu

Ad imageAd image

Saptamana trecuta, sindicalistii romani s-au deplasat la Bruxelles, in vederea unui miting de protest in fata sediului Parlamentului European. Cu toate greutatile intampinate pe drum, in final, delegatia romana a avut peste 500 de participanti.

Maramuresul a fost reprezentat de doi sindicalisti: Liviu Pop si Lucian Petrut. Primul a fost desemnat a-i inmana lui Jose Manuel Barroso mesajul de protest al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie.

Mitingul a fost unul de amploare, beneficiind de o participare foarte numeroasa. In total, peste 100 mii persoane au marsaluit pe strazile capitalei Belgiei. Transportul acestora a fost asigurat de 1.300 autocare si multe alte autoturisme particulare.

Liviu Pop declara ca protestul si-a atins deja scopul pentru unele dintre sindicatele prezente.

„A fost pentru prima data cand o delegatie romana a fost vazuta dincolo, nu la lebede si nu la intins mana. Adunarea protestatarilor a avut loc in Piata Cinquantenaire (a Cincizecimii), in care Leopold al II-lea a sarbatorit al 50-lea an de domnie.

Marsul s-a desfasurat pe o distanta de 6 km, participantii scandand „Solidarite!”. Oamenii au iesit la geamuri, ne-au incurajat. Protestul a fost unul de amploare si deja a produs efecte. Imediat ce au ajuns inapoi acasa, cei de la IGMetall, din Germania, au semnat contractul pe ramura, cu o marire salariala de 3% si alte revendicari”, spune Liviu Pop.

Acesta declara ca eurodeputatul Mircea Pascu a fost cel care i-a preluat mesajul predat ulterior lui Barroso. „In lipsa unei posibilitati reale de a ajunge la Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, am mizat pe sprijinul europarlamentarilor romani. Mircea Pascu ne-a sustinut in demersul nostru si a preluat mesajul, angajandu-se ca il va inmana presedintelui Barroso”, afirma Pop.

La manifestarea din capitala Belgiei au asistat si europarlamentari romani. Cei mai multi au venit din partea PSD. De asemenea, au fost prezenti, izolat, si cativa europarlamentari PNL si PDL.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu