- Publicitate -
Ad imageAd image

Paradoxuri Sarbatoarea Castanelor: 2009, incasari de 3,17 miliarde lei – 2010, incasari de 2 miliarde lei, cu un sfert din suprafata inchiriata anul trecut

Ad imageAd image

Anul acesta, incasarile la bugetul local rezultate in urma organizarii Sarbatorii Castanelor s-au ridicat la 2 milarde lei vechi. Suma este una cat se poate de fericita, avand in vedere numarul redus de comercianti, suprafetele inchiriate de acestia si restrictiile impuse de municipalitate.

Spre comparatie, anul trecut, Primaria a incasat putin peste 3 miliarde lei vechi. Acest aspect ridica semne de intrebare cu privire la destinatia anumitor sume rezultate in urma inchirierii spatiilor.

Ani la rand, fostul primar si reprezentantii executivului s-au tot plans de greutatile mari intampinate cu organizarea Sarbatorii. In urma cu cateva luni, primarul interimar Istvan Ludescher a venit chiar cu ideea de a nu mai organiza evenimentul, din cauza faptului ca nu are suficiente relatii, precum Cristian Anghel, pentru a atrage sponsori. Iata ca fara sponsori si cu suprafete de 4-5 ori mai mici inchiriate comerciantilor, suma se apropie de incasarile de anul trecut.

Consilierul local Vasile Vlasin, cel care a pus in vedere executivului Primariei ca din inchirierea spatiilor, in 2009, ar fi trebuit ca in bugetul local sa fie virata suma 11 miliarde lei vechi (aproape 300 mii euro) si nu doar 3,17 miliarde, cat s-a inregistrat in acte, afirma ca evenimentul este unul profitabil, asa cum a fost si in alti ani.

„Sarbatoarea Castanelor trebuie sa produca bani. Profitabilitatea e mare, daca esti un manager bun. Daca esti si cinstit, poti incasa pana la 300 mii euro. Dar anul trecut s-au incasat doar 70 mii euro. Iar anul acesta, pe un spatiu mult mai redus (fara str. Sincai, Centrul Vechi, Podul Viilor) si cu activitati mult mai putine, s-au incasat 50 mii euro (doua miliarde lei vechi)”, a declarat Vlasin.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu