- Publicitate -
Ad imageAd image

Fotbal Europa League: Steaua – Napoli: 3-3 (3-1) – Am fost egalati in minutul 97 – Stelistii acuza arbitrajul

Ad imageAd image

Steaua Bucuresti si Napoli au terminat la egalitate, 3-3 (3-1), joi seara, in Ghencea, intr-un meci din cadrul etapei a doua din Europa League, Grupa K.

Steaua a condus cu 3-0, prin golurile marcate de Emilson Cribari (2, autogol), Cristian Tanase (11) si Pantelis Kapetanos (16), dar dupa eliminarea lui Kapetanos (31), a cedat metru cu metri, italienii revenind prin golurile reusite de Luigi Vitale (44), Marek Hamsik (73), Edinson Cavani (90+7).

La redebutul lui Marius Lacatus, Steaua a avut un inceput de meci fulminant si conducea cu 3-0 dupa un sfert de ora. Apostol a centrat in careu in min. 2, iar brazilianul Emilson Cribari a deviat in propria poarta, pentru primul gol al Stelei in fata unei formatii italiene.

Tanase a majorat diferenta in min. 11, dintr-o lovitura libera de la peste 40 de metri, profitand de iesirea neinspirata a portarului De Sanctis. Kapetanos a ridicat scorul la unul de forfait in min. 16, fructificand centrarea excelenta a lui Eder Bonfim.

Napoli si-a revenit apoi din soc si a incercat sa puna in pericol poarta Stelei, dar Tatarusanu a fost la post la suturile lui Maggio (22) si Santacroce (27). Latovlevici si-a incercat si el norocul de la mare distanta (28), dar balonul a trecut peste transversala.

Fata meciului s-a schimbat in minutul 31, cand Kapetanos l-a lovit inexplicabil pe Santacroce si a fost eliminat in mod stupid. Napoli a preluat controlul jocului, chiar daca Steaua a mai avut o ocazie notabila, prin Nicolita (38). Gargano (41) l-a testat pe Tatarusanu, pentru ca Napoli sa reduca din handicap in finalul primei reprize, prin Vitale, care a reluat in plasa mingea venita din bara, dupa lovitura libera a lui Sosa (44).

Napoli a fost periculoasa si in debutul partii secunde, cand Tatarusanu a respins un sut-centrare, iar la faza urmatoare Cribari a reluat pe langa poarta (47). Steaua a avut sansa de a transa disputa, dar s-a opus ghinionul: Nicolita si Tanase au trimis mingea in bare la aceeasi faza (54).

Cavani l-a intrebuintat serios pe Tatarusanu (63), dupa care Lavezzi a fost foarte aproape de gol, insa mingea a ocolit poarta (65). Hamsik, lasat liber, a marcat al doilea gol al oaspetilor, cu un sut de la circa 25 de metri. Napoli a presat in continuare, Tatarusanu s-a opus la sutul lui Lavezzi, iar apoi a retinut balonul expediat de Gargano (82).

Intr-un final incandescent, Sosa a ratat si el din apropiere (84), iar Eder Bonfim a respins din fata portii (85). Cavani, Dumitru Cardoso si Hamsik produc panica in careul nostru (89), dar Tatarusanu intervine salvator, ca si la reluarea lui Sosa (90).

Din pacate, in al saptelea minut de prelungire, Cavani a marcat golul egalizator, iar meciul s-a terminat cu arbitrul protejat de fortele de ordine, din cauza protestelor jucatorilor si oficialilor stelisti.

Un rezultat care lasa un gust amar, dupa un arbitraj inegal, in fata unei formatii valoroase, care i-a taxat pe stelisti cand acestia credeau ca meciul e incheiat.

Steaua va juca urmatorul meci pe 21 octombrie, in deplasare, cu FC Utrecht.

Steaua Bucuresti – SSC Napoli 3-3 (3-1)

Au marcat: Emilson Cribari (2, autogol), Cristian Tanase (11), Pantelis Kapetanos (16), respectiv Luigi Vitale (44), Marek Hamsik (73), Edinson Cavani (90+7).

Bucuresti, stadion ”Steaua”: 10.203 spectatori; 15 grade Celsius

Europa League, Grupa K, etapa a doua

Au evoluat echipele:

Steaua: 12. Ciprian Tatarusanu – 29. Éder Bonfim, 6. Florin Gardos, 23. Geraldo Alves, 14. Iasmin Latovlevici – 21. Ricardo Gomes, 32. Iulian Apostol (20. Stanislav Anghelov, 79) – 16. Banel Nicolita, 28. Bogdan Stancu (24. Romeo Surdu, 90+4), 10. Cristian Tanase (capitan; 8. Mihai Radut, 75) – 9. Pantelis Kapetanos. Antrenor: Marius Lacatus.

Rezerve neutilizate: 33. Cezar Lungu – 4. Octavian Abrudan, 18. Novak Martinovic, 26. Eric Bicfalvi.

Napoli: 26. Morgan De Sanctis – 13. Fabiano Santacroce (22. Ezequiel Lavezzi, 46), 25. Emilson Cribari, 2. Gianluca Grava (capitan) – 11. Christian Maggio, 21. Hassan Yebda (12. Nicolao Dumitru Cardoso, 86), 23. Walter Gargano, 3. Luigi Vitale – 18. Juan Camilo Zúniga (17. Marek Hamsík, 58), 77. José Ernesto Sosa – 7. Edinson Cavani. Antrenor: Walter Mazzarri.

Rezerve neutilizate: 1. Gennaro Iezzo – 14. Hugo Campagnaro, 6. Salvatore Aronica, 91. Raffaele Maiello.

Arbitru: Marcin Borski; arbitri asistenti: Rafal Rostkowski, Pawel Skolnicki; arbitru de rezerva: Daniel Stefanski; arbitri asistenti aditionali: Marcin Szulc, Dawid Piasecki (toti din Polonia)

Cartonase galbene: Lavezzi (54), Tatarusanu (63).

Cartonas rosu: Pantelis Kapetanos (31).

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu