- Publicitate -
Ad imageAd image

Grupare paramilitara din Mures, care se ocupa cu traficul de droguri, anihilata de DIICOT – Capul acesteia este un fost membru al Legiunii Franceze

Ad imageAd image

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 16 persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc.

Conform unui comunicat DIICOT, in cursul anului 2010, inculpatii au cultivat, preparat, detinut, transportat si comercializat, pe raza judetelor Sibiu si Mures, cantitati mari de cannabis, obtinand venituri importante.

Plantele de cannabis erau cultivate la o ferma agricola din comuna Zagar, jud. Mures, apartinand unei societati comerciale din Medias, avand ca asociat pe liderul gruparii, invinuitul Horatiu Potra, cu dubla cetatenie, romana si franceza. Acesta este un fost membru al Legiunii Franceze, conform newsin.

Potra este cunoscut drept un apropiat al comandantul „Alliance Nationale de la Resistance” (Alianta Nationala pentru Rezistenta, una dintre cele mai importante organizatii rebele din Ciad), colonelul Mahamat Abbo Sileck.

In cadrul fermei acestuia era amenajat un laborator clandestin de cultivare si preparare a canabisului.

Conform procurorilor, la data de 29.09.2010, au fost efectuate 20 de perchezitii domiciliare, in localitatile Sibiu, Medias, Blajel si Zagar (Mures), ocazie cu care s-au ridicat hasis, 1 kg de cannabis, instrumente de cantarire si portionare si o instalatie artizanala pentru crestere artificiala.

Au mai fost gasite si ridicate 1 pistol model USP si 1 pistol marca ERMA- WERKE model EP 552, ambele cu cartus pe teava si incarcator, 2 pistoale cu aer comprimat, 1 revolver SMITH – WESSON, 1 pistol cu bile de cauciuc, 2 grenade defensive, incarcatoare, peste 100 de cartuse de diverse calibre, 1 cutie cu 111 alice, 1 faclie pirotehnica cu lumina rosie si 2 cutii cu cate 500 proiectile din aluminiu.

La perchezitii s-au mai gasit 6 bastoane telescopice, 1 detector de metale, 2 teleobiective marca KENON ULTRASONIC, 3 statii de emisie receptie, 3 binocluri militare, 2 telescoape, 1 dispozitiv de supraveghere marca FULLY COATED OPTICS, 1 baston cu electrosocuri, 1 dispozitiv cu electrosocuri, 1 dispozitiv electric cu ultraviolete.

Au mai fost ridicate si 17 cutite cu lame de 20-40 cm, 1 sabie tip KATANA avand lama de 50 cm, 4 sabii cu maner de lemn, 6 spade, 1 maceta, 1 barda, 1 girofar de culoare albastra, vopsea de camuflaj, catuse, cagule, precum si sume de bani in lei si valuta.

Cauza a fost instrumentata impreuna cu ofiteri de politie din cadrul S.C.C.O. Sibiu, I.P.J. Sibiu, B.C.C.O. Alba-Iulia si lucratori din cadrul I.J.J.- Sibiu.

In urma cercetarilor efectuate a rezultat ca aceasta grupare infractionala era organizata si functiona dupa principiile unei structuri paramilitare.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a 11 inculpati si au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a acestora pentru o perioada de 29 de zile.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu