- Publicitate -
Ad imageAd image

Aderarea Romaniei la spatiul Schengen, prioritatea numarul 1 a noului ministru al Internelor, Traian Igas

Ad imageAd image

Noul ministru al Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat luni, cu ocazia ceremoniei de predare a stafetei de la MAI, ca este convins ca va fi dus la bun sfarsit obiectivul de aderare la spatiul Schengen.

„Vom continua toate aceste eforturi, vom continua munca domnului ministru Vasile Blaga si sunt convins ca vom duce la bun sfarsit obiectivul de aderare la spatiul Schengen”, a afirmat Igas. De asemenea, el i-a asigurat pe colegii din MAI prezenti la ceremonie ca va fi deopotriva un ministru si un coleg bun.

Ministrul demisionar Vasile Blaga le-a multumit fostilor colegi din minister pentru munca depusa impreuna pe durata mandatului sau din ultimul an. El a subliniat ca nu a fost usor acest mandat in conditiile eforturilor pentru indeplinirea obligatiilor vizand aderarea la spatiul Schengen, obiectiv in privinta caruia, potrivit lui Blaga, au fost recuperate intarzierile, dar si in conditiile mentinerii ordinii publice in aceasta perioada de criza economica si de realizare a reformei din minister, inspectoratele judetene si administratia locala.

Totodata, Blaga i-a urat succesorului sau sa aiba „un mandat plin de succes” si l-a asigurat ca ii va da un „sprijinitor neconditionat”.

Ministrul Vasile Blaga si-a depus luni demisia din functie, dupa sedinta de coalitie, pe fondul scandalului creat de marsul spontan si neautorizat la Palatul Cotroceni de vineri, 24 septembrie, al celor 6.000 de sindicalisti politisti.

La scurt timp, Guvernul l-a propus pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor pe liderul senatorilor democrat-liberali, Traian Igas.

Totodata, Departamentul de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale a informat ca presedintele Traian Basescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Vasile Blaga, precum si pe cel pentru numirea lui Traian Igas in functia de ministru al Administratiei si Internelor.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu