- Publicitate -
Ad imageAd image

SGA Maramures, intre stupid si ridicol – Institutia a sabotat proiectul Let’s Do It Romania, opunandu-se curatarii apelor Barajului Firiza

Ad imageAd image

Reprezentantii Navimar Maramures au fost impiedicati de Serviciul de Gospodarire a Apelor din judet sa isi desfasoare actiunile programate in cadrul proiectului Let’s Do It Romania.

ONG-ul maramuresean a avut in vedere mai multe operatiuni pe Barajul Firiza, pentru data de 25 septembrie, inclusiv cu reprezentantii SMURD. Au fost pregatite diverse ambarcatiuni cu vasle si motoare, care urmau a curata gunoaiele existente pe suprafata apei.

SGA Maramures a refuzat sa avizeze favorabil actiunea, astfel ca ea nu a mai avut loc. Motivatia reprezentantilor institutiei statului a fost una stupida: sunt prea multi oameni in zona Barajului si s-ar putea produce accidente precum cel din Bucuresti, unde o tanara si-a fisurat cateva vertebre dupa ce a sarit in apa pe un pian. 🙂

Ce are sula cu prefectura, tot n-am inteles. Pe langa faptul ca SGA avizeaza favorabil tot felul de activitati poluante (vezi cazul fabricii afaceristului Calin Petrusca, a carui intrare in legalitate a durat ani la rand, timp in care acesta a poluat apele raului Somes cu reziduurile provenite din fabricarea alcoolului) si gestioneaza prost, ca sa nu spunem fraudulos, fondurile statului destinate refacerii malurilor raurilor din judet, institutia refuza avizarea unor activitati pe baza de voluntariat, in Maramures, cu justificari care frizeaza ridicolul.

In loc de final. Pentru domnii de la SGA Maramures: Apa Barajului trebuie curatata zilnic. Iar faptul ca permiteti locuitorilor din zona sa arunce zilnic deseurile menajere in apa va face responsabili de poluarea permanenta a sursei de apa a Municipiului Baia Mare. Vom reveni cat de curand cu o cerere oficiala in care va vom solicita date privind masurile pe care (nu) le-ati luat fata de aceasta situatie si fata de activitatea statiei de fabricare a cimentului situata pe malul apei (o alta sursa de poluare a apei).

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu