- Publicitate -
Ad imageAd image

Alegeri la PSD Maramures: Mircea Ursache vs Dorin Buda – Sau Baia Mare contra tuturor (a se citi, Judetul) – Cine crezi ca va iesi presedinte?

Ad imageAd image

Sambata la ora 12, are loc Conferinta Judeteana a PSD Maramures, in cadrul careia va fi desemnat presedintele filialei. In prezent aceasta este condusa de interimarul Mircea Ursache, unul dintre candidatii la functia respectiva. Principalul sau adversar este Dorin Buda, fost subprefect de Maramures.

Disputele dintre taberele create in jurul celor doi combatanti au devenit tot mai puternice in ultimele zile. Joi, Organizatia Municipala a PSD Baia Mare a hotarat sustinerea candidaturii lui Dorin Buda. Mircea Ursache a lipsit de la intalnire, in conditiile in care este membru al Organizatiei.

Intr-un comunicat de presa, Buda a acuzat conducerea interimara a partidului ca are in vedere aducerea de body-guarzi la Casa de Cultura a Sindicatelor din Baia Mare, locul de desfasurare a Conferintei, ceea ce creeaza o imagine negativa pentru filiala judeteana a social-democratilor.

De asemenea, Organizatia Municipala a hotarat sa participe la Conferinta cu 97 de delegati, atat cat s-a votat in cadrul Conferintei Municipale, si nu cu 57, cat cere Biroul Permanent Interimar.

Disputa este clara. Pe de o parte, Municipiul doreste sa isi asume rolul de lider, pentru ca, participand cu cat mai multi delegati, sa aiba un cuvant cat mai greu de spus. Pe de alta parte, Ursache se bazeaza pe primarii din teritoriu, care, atrasi de partea vicepresedintelui Consiliului Judetean Maramures, Calin Matei, ar vota pentru fostul sef al AVAS, in schimbul unei sustineri pe latura administrativa de catre Matei.

Sambata, se anunta o Conferinta foarte agitata. Va fi prezent si Victor Ponta, presedintele PSD. Casa de Cultura va gazdui peste 700 de delegati din intreg judetul. Baia Mare spera intr-o prezenta cu 97 de membri. In cazul in care nu li se va permite accesul in sala decat pentru 57, baimarenii sunt decisi sa recurga la un siretlic pentru a putea participa: se vor declara toti candidati la functia de presedinte. Ceea ce, conform statutului, este posibil, chiar in cadrul Conferintei.

De asemenea, pe surse, am aflat ca nu doar latura Ursache pregateste body-guarzi, ci si cea a lui Dorin Buda, dupa principiul, daca ei pot, putem si noi.

Tot pe surse, ni s-a transmis ca in afara lui Mircea Ursache si Dorin Buda, vor fi mai multi candidati, care se vor anunta pe parcursul sedintei.

ZiarMaramures.ro va reveni, cu detalii de la Conferinta si anuntarea castigatorului.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu