- Publicitate -
Ad imageAd image

Dorin Buda sesizeaza conducerea PSD Maramures in legatura cu o posibila fraudare a alegerilor – Vezi scrisoarea deschisa adresata lui Mircea Ursache

Ad imageAd image

Dorin Buda, unul dintre canditatii la functia de presedinte al PSD Maramures, iese la atac. Intr-o scrisoare deschisa adresata conducerii partidului, mai precis presedintelui interimar Mircea Ursache, acesta ii aduce la cunostinta liderului filialei judetene anumite nereguli grave legate de alegerile de vineri.

Buda afirma ca are date precise legate de fraudarea alegerilor, pornind de la tiparirea de buletine de vot si pana la presiuni asupra unora dintre delegati pentru a-si declara sustinerea fata de unii canditati.

Reproducem integral scrisoarea deschisa a fostului subprefect de Maramures.

Scrisoare deschisa adresata Biroului Permanent Judetean Interimar Maramures

Stimate dle Presedinte Interimar,

Mircea Ursache,

In calitate de cel mai tanar candidat la functia de presedinte al PSD Maramures, va adresez public rugamintea de a inlatura imediat orice suspiciune ca se intentioneaza o masiva fraudare a alegerilor de sambata, 25 septembrie 2010, pentru prima data in istoria organizatiei noastre judetene.

Imi intemeiez aceasta afirmatie pe urmatoarele considerente:

1) Este inacceptabil modul in care Biroul Permanent Judetean Interimar a interpretat in mod propriu formula de calcul a numarului de delegati la Conferinta Judeteana, trimisa de la Centru, avantajand unele organizatii si dezavantajand, in mod clar, altele.

La unele organizatii locale ati marit, in mod artificial, numarul membrilor de partid avand ca si consecinta majorarea numarului de delegati la conferinta. Exemple: La Tautii Magheraus in evidenta organizatiei judetene si de la Centru, sunt 130 de membri iar dvs. ati calculat 547 de membri. La Targu Lapus sunt 90 de membri iar dvs. ati calculat in formula 360 de membri. La Botiza sunt 150 de membri PSD iar dvs ati calculat in formula 355 de membri. La Asuajul de Sus, in evidente sunt 115 membri, dar ati luat in calcul 263 de membri. La Somcuta Mare, in evidenta sunt 70 de membri iar dvs. ati calculat 275 de membri. Mai sunt si alte cateva zeci de exemple.

In prezent PSD Maramures are inregistrati un numar de 8.430 de membri, conform evidentei membrilor aflate si la Secretariatului General al PSD din Bucuresti. Consider ca numarul de delegati la conferinta judeteana trebuia stabilit dupa aceste date, in acest sens fiind instruit si secretarul executiv interimar Gabriel Zetea, prezent la sedinta secretarilor executivi de acum doua saptamani de la Bucuresti. Dintre acestia, 3.180 apar inregistrati ca membri ai Organizatiei

PSD Baia Mare cu cotizatie platita, adeziune, fisa tehnica, carnete de partid noi etc, este singura organizatie care a virat catre judet cota aferenta din cotizatiile membrilor.

2) La propunerea Organizatiei Municipale PSD Baia Mare de a se constitui o echipa mixta care sa coordoneze si monitorizeze organizarea si desfasurarea lucrarilor Conferintei Judetene PSD Maramures, nu s-a primit raspuns. Este total nedemocratic si netransparent.

Am informatii ca se doreste a se tipari buletinele de vot inainte cu o zi, fara a se cunoaste in totalitate candidatii la functia de presedinte si de membri ai Consiliuuil Judetean PSD, practica total nestatutara si abuziva.

Orice membru P.S.D. care intruneste conditiile din Statutul PSD are dreptul sa candideze la orice functie si isi poate anunta candidatura sau poate fi propus chiar si in timpul conferintei judetene.

3) Am informatii ca s-a facut un contract de cca. 60 de milioane de lei vechi cu o firma de bodyguarzi (O PREMIERA NEGATIVA IN PSD Maramures) care sa asigure accesul membrilor PSD in sala si… oare ce altceva?

Pentru asta in ultimii 20 de ani erau implicati doar membrii PSD si riscam un precedent periculos pentru democratia interna de partid. PSD Maramures nu este un SRL sau mosia unora !

4) S-au facut presiuni asupra unor membri de partid pentru a-si declara public sustinerea pentru un anumit candidat.

5) In 10 organizatii locale din judet nu s-au facut deloc alegeri interne si s-au desemnat delegatii pe criterii nestatutare.

Sunt mult mai multe nereguli care incalca flagrant statutul, dar, din respect pentru Partidul Social Democrat, pentru toti colegii mei, nu le fac publice !

Stimate domnule presedinte interimar! Va rog sa interveniti ferm in sedinta BPJ Interimar din 23 09 2010 si sa corectati toate neregulile constatate.

Demersul meu este unul de buna-credinta si cred ca veti da dovada de verticalitate pentru a porni toti candidatii de pe pozitii egale intr-o competitie din care trebuie sa iasa castigator in primul rand PSD-ul si maramuresenii.

Cu respect, contracandidatul d-voastra,

Av. Dorin Buda

Mai multe detalii legate de acest subiect, in cadrul emisiunii Garda de Noapte, care il va avea ca invitat pe avocatul baimarean Dorin Buda.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu