- Publicitate -
Ad imageAd image

Universitatea Spiru Haret: 15.000 de absolventi, cu diplome nerecunoscute

Ad imageAd image

15.000 de absolventi ai specializarilor neacreditate de la Universitatea ”Spiru Haret” raman cu diplomele de licenta nerecunoscute, dupa ce sesiunea de relicentiere ce trebuia organizata pentru ei, incepand cu 15 septembrie, a fost anulata.

Reprezentantii USH au renuntat la aceasta sesiune speciala pana cand Ministerul Educatiei va adopta un act normativ care sa specifice clar conditiile de reeexaminare a absolventilor.

Documentul care e in vigoare, Ordonanta 10, specifica ca absolventii care au situatia aceasta, privitoare la formele de invatamant care nu au fost recunoscute de minister, au la dispozitie patru ani pentru a-si solutiona aceasta problema.

Reprezentantii USH recunosc acum ca organizarea sesiunii speciale pentru relicentiere absolventilor, programata in perioada 15-30 septembrie, nu era sustinuta de legislatia in vigoare.

Din partea Ministerului Educatiei, consilierul ministrului, Tudorel Urian, a confirmat pentru amanarea examenului de licenta de la Spiru Haret si a explicat ca in prezent se cauta o solutie legala care sa puna punct acestei discutii si care sa fie inatacabila de catre Minister, si de catre Spiru Haret sau alte persoane din afara. Se discuta intre juristii celor doua institutii care este cea mai buna solutie pentru intrarea in deplina legalitate.

TV Sighet

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu