- Publicitate -
Ad imageAd image

Dosarul fostului deputat Ioan Hoban, o poveste fara sfarsit – Avocatii au cerut amanarea – In luna iulie, s-a amanat tot la cererea avocatilor, aflati in concediu

Ad imageAd image

Dosarul de coruptie al fostului deputat Ioan Hoban s-a amanat din nou. Marti, 21 septembrie, a avut loc o noua infatisare, judecatorii constatand o lipsa de procedura cu inculpatul Mircea Streuti. De asemenea, avocatii lui Bogdan Soare si Mircea Streuti nu s-au prezentat la proces, depunand o cerere de amanare.

La termenul anterior, din luna iulie, avocatii prezenti in dosar au cerut amanarea invocand ca se afla in concediu. Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 19 octombrie.

Dosarul fostului deputat a revenit pe rolul

Tribunalului Maramures dupa ce, in luna iunie, Curtea Constitutionala a respins exceptia de neconstitutionalitate invocata de Hoban. Avocatii acestuia au solicitat instantei sa constate faptul ca Ordonanta de Guvern in baza careia functioneaza Directia Nationala Anticoruptie incalca prevederile legii fundamentale.

In urma unui schimb de teren realizat in 2003 intre Primaria Baia Mare si omul de afaceri Ioan Hoban (consilier local la acea vreme), acesta a fost cercetat de procurorii DNA, care l-au trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de luare de mita si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice. Terenul obtinut de Hoban a fost, ulterior, vandut firmei care a construit Magazinul Kaufland din Baia Mare (in fata Spitalului Judetean).

Alaturi de Ioan Hoban, au mai fost trimisi in judecata Bogdan Soare (in calitate de intermediar intre firma Kaufland si Consiliul Local Baia Mare), pentru dare de mita, si Streuti Mihai, expert evaluator in cadrul Serviciului de Administrarea Patrimoniului, pentru complicitate la luare de mita si fals intelectual.

Ciprian DRAGOS

Citeste si

Dosarul de coruptie al lui Ioan Hoban, amanat – Fostul deputat acuza DNA: „Expertiza procurorilor e falsificata. S-a furat la adunare”

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu