- Publicitate -
Ad imageAd image

Producatorii agricoli care incheie polite de asigurare pot beneficia de un ajutor oferit de stat de pana la 70% din costul primelor de asigurare

Ad imageAd image

Producatorii care incheie polite de asigurare pentru culturile agricole sau animale, pasari sau familii de albine, pot beneficia de un ajutor de stat care reprezinta o cota procentuala din costul primelor de asigurare platite de catre producatorii agricoli.

Procentele rambursate de stat sunt:

a) 70% din costul primelor de asigurare aferente politelor care prevad acoperirea pierderilor cauzate de fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale (inghet, grindina, polei, ploaie, seceta);

b) 50% din costul primelor de asigurare aferente politelor care prevad acoperirea pierderilor cauzate de fenomenele prevazute la animalelor sau ale plantelor sau de infestari parazitare.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare catre beneficiari. Autoritatea responsabila de administrarea schemei de ajutor este Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) prin centrele judetene.

PIATA agricola

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu