- Publicitate -
Ad imageAd image

Fotbal Europa League: Liverpool – Steaua: 4-1 (1-1) – Echipa lui Ilie Dumitrescu pierde la scor, in primul meci din grupe

Ad imageAd image

Liverpool a invins pe Steaua Bucuresti cu scorul de 4-1 (1-1), joi seara, pe stadionul ”Anfield Road”, in prima etapa din Europa League, Grupa K.

Desi ”cormoranii” au jucat fara vedetele Steven Gerrard, Christian Poulsen, Fernando Torres, Milan Jovanovic, Martin Skrtel, Dirk Kuyt si Fabio Aurelio, iar Glen Johnson, Carragher si Lucas au fost doar pe banca de rezerve, Liverpool a castigat la o diferenta mai clara decat a fost pe teren, prin golurile marcate de Joe Cole (1), David Ngog (55 – penalty, 90+1), Lucas (81). Cristian Tanase (13) a marcat golul de onoare al echipei antrenate de Ilie Dumitrescu.

Meciul a inceput practic de la 0-1 pentru stelisti, dupa ce Abrudan a gafat incredibil si Joe Cole a deschis scorul in secunda 27 a partidei. Stelistii nu au acuzat prea mult socul si au jucat de la egal la egal cu ”cormoranii” si la capatul primului sfert de ora al partidei au reusit egalarea: Geraldo a facut o verticalizare pentru Stancu, acesta l-a lansat pe Tanase, iar capitanul Stelei l-a lobat superb pe portarul Reina, 1-1 (13). Ilie Dumitrescu a fost nevoit sa il schimbe pe Emeghara cu Nicolita, dupa ce nigerianul s-a accidentat in min. 20.

In continuare, meciul a fost echilibrat, chiar daca ocaziile clare de gol au lipsit. Liverpool a avut, totusi, cateva incercari de la distanta, dar Tatarusanu a fost atent la suturile lui Cole (33), Babel (36, 40), Maxi Rodriguez (39).

Liverpool a fost mai activa dupa pauza si a reusit sa marcheze din nou in minutul 55, dintr-un penalty acordat destul de usor, dupa un contact intre grecii Kapetanos si Kyrgiakos. Raul Meireles a avut o ocazie buna de gol, dat Tatarusanu a intervenit bine la sutul portughezului, deviat de Abrudan (65).

Tanase a fost aproape de un nou gol (76), insa a tras pe langa poarta din marginea careului. Intr-un moment in care Steaua alerga dupa egalare, brazilianul Lucas, inspirat introdus pe teren de Hodgson, a prins un sut de la circa 25 de metri si a transat soarta meciului: 3-1 (81). Ngog a marcat din nou in prelungiri 90+1), ducand scorul la proportii nemeritate.

Steaua va juca urmatorul meci in Europa League pe 30 septembrie, acasa, cu Napoli.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu