- Publicitate -
Ad imageAd image

Salariile angajatilor Primariei Baia Mare, la mana consilierilor locali – Cei mai multi ar putea beneficia de o marire de aproximativ 200 lei

Ad imageAd image

Aproximativ 300 de angajati ai Primariei ar putea recupera din pierderile suferite in urma reducerilor de 25% a salariilor, precum si a refuzului institutiei de a acorda drepturile banesti castigate in instanta.

Printr-un proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din data de 16 septembrie, executivul Primariei are in vedere recalcularea salariilor actuale si aducerea lor la nivelul celor din administratia centrala, conform legii.

Conform proiectului de hotarare, suplimentele salariale ii vor privi pe functionarii publici de executie si de conducere din cadrul Aparatului de Specialitate al Primarului, serviciilor publice de Asistenta Sociala, Amibent Urban si Administrarea Patrimoniului. Suplimentul este calculat ca „diferenta intre salariul de baza prevazut pentru functiile publice de stat si salariul de baza prevazut pentru functiile publice locale in care sunt numiti”.

Liviu Pop, presedintele Sindicatului din Administratie Baia Mare, afirma ca pentru marea majoritate a angajatilor Primariei, salariul se va mari cu 200 lei. Insa sunt si situatii in care salariile vor creste cu doar 20 de lei.

Un caz aparte il reprezinta situatia secretarului Rodica Brad. Conform legii, aceasta ar putea beneficia de o crestere de 1.300 lei. Ea afirma ca a solicitat ca in noua grila de salarizare sa fie cuprinsa o marire de doar 500 lei. „Conform legii, puteam lua mult mai mult. Am zis sa fie numai 500 lei. Am renuntat de buna voie la mai mult de jumatate”, a declarat Brad.

Nu toti angajatii Primariei vor beneficia de o recalculare a salariului, in cazul in care aceasta va fi aprobata de consilierii locali. Exceptie va face personalul contractual, care nu poate beneficia de suplimentul respectiv, legea aplicandu-se doar la functionarii publici.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu