- Publicitate -
Ad imageAd image

Inca un bebelus decedat, in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti – Totalul victimelor se ridica la sase – Starea altor cinci micuti este stabila

Ad imageAd image

Unul dintre bebelusii internati in stare critica la Spitalul “Grigore Alexandrescu” a decedat. Acesta suferise arsuri pe aproape jumatate din suprafata corpului si era dependent de ventilatie mecanica.

Moartea acestuia a survenit la 27 de zile de la tragedia care a avut loc la Maternitatea Giulesti, din capitala. Dan Enescu, directorul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, apreciaza ca micutul a supravietuit un timp record de la producerea arsurilor.

“Este o perfomanta ca am ajuns la 27 de zile. Acest copil a fost dintre cei resuscitati. S-au facut eforturi speciale pentru a-i rezolva problema pulmonara si renala. Din nefericire nu l-am putut salva, leziunile au fost foarte grave. Avea arsuri pe 45 % din suprafata corpului”, a declarat Enescu.

Alaturi de bebelusul decedat, la Spitalul “Grigore Alexandrescu” se afla internati alti cinci copii. Medicii declara ca starea acestora este buna, iar evolutia acestora in grafic.

In urma incendiului declansat in 16 august, din cauza unui scurt-circuit, sase bebelusi au decedat, iar sanatatea altor cinci a fost grav afectata. Parchetul General a dispus inceperea urmaririi penale fata de Adrian Toma, seful Sectiei de Neonatologie, asistenta Florentina Carstea, responsabila de salonul ATI, precum si Vasile Dima, seful Serviciului Tehnic al Maternitatii.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu