- Publicitate -
Ad imageAd image

Lupta pentru sefia PSD Maramures: Mircea Ursache vs. Sorin Bota – Cine crezi ca va castiga?

Ad imageAd image

Cu doua saptamani inaintea alegerilor la PSD Maramures, apele par mai agitate ca oricand. Asa cum se intampla de obicei, s-au format cel putin doua tabere rivale. Pe de o parte, actuala structura de conducere interimara, cu presedintele Mircea Ursache, prim-vicepresedinele Calin Matei si secretarul Gabriel Zetea, o echipa care si-a anuntat candidatura pentru alegerile din 25 septembrie.

De cealalta parte, s-a pozitionat gruparea senatorului Sorin Bota, cel care va candida pentru functia de presedinte al filialei judetene. Mircea Dolha, presedintele PSD Baia Mare, pare a fi dispus a renunta la candidatura, acceptand pozitia de prim-vicepresedinte, in echipa lui Bota.

Disputa intre cele doua parti a debutat cu un eveniment care a avut loc la Seini, cu ocazia alegerilor la organizatia locala. Mircea Dolha a adus anumite reprosuri catorva din membrii organizatiei, fapt care a iritat spiritele. S-a ajuns la apelative si gesturi mai putin ortodoxe din partea ambelor tabere.

Episodul a continuat in cursul saptamanii care tocmai s-a incheiat cu solicitarea membrilor PSD Seini de excludere din partid a lui Mircea Dolha. Presedintele PSD Maramures, Mircea Ursache, a declarat ca a intervenit pe langa conducerea centrala pentru pastrarea lui Mircea Dolha in cadrul filialei judetene.

Sambata, a iesit in fata senatorul Sorin Bota, care a precizat intr-un comunicat de presa ca misiunea actualului Birou Judetean PSD Maramures s-a incheiat la sfarsitul lunii trecute, fapt pentru care a solicitat convocarea Consiliului Judetean al partidului, in vederea bunei organizari a alegerilor din 25 septembrie.

Tabara adversa a reactionat imediat. Intr-un comunicat de presa, Gabrie Zetea a precizat faptul ca mandatul actualei conduceri a fost stabilit pana la alegerea noii structuri judetene de conducere. In acest sens, Zetea a atasat si hotararea de numire a Biroului Permanent Judetean Interimar al PSD Maramures, din data de 28 iunie, semnata de presedintele Victor Ponta si sectretarul general Liviu Dragnea.

In zilele care vor urma, sunt asteptate alte schimburi de replici si acuze de o parte si de alta, ambele tabere dorind sa isi consolideze pozitiile. Pe langa candidaturile lui Mircea Ursache si Sorin Bota, am putea avea o a treia candidatura la functia de presedinte al partidului.

Surse din cadrul acestuia l-au indicat pe Dorin Buda, fostul subprefect al judetului, ca un posibil candidat. Aceleasi surse au mai precizat si faptul ca Buda ar fi trimis la inaintare de una dintre grupari, pentru a juca o mana moarta.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu