- Publicitate -
Ad imageAd image

UPDATE: Suspans prelungit in cazul Anghel – Curtea de Apel Bacau a lasat in pronuntare cauza, pentru data de 17 septembrie

Ad imageAd image

In urma cu putin timp, magistratii Curtii de Apel Bacau au hotarat lasarea in pronuntare a cauzei in care s-a judecat contestatia in anulare depusa de Cristian Anghel. Dupa aproximativ o ora si jumatate de dezbateri, in care avocatii si-au expus punctul de vedere, in care judecatorii au adresat intrebari inclusiv fostului primar baimarean, sedinta a luat sfarsit, urmand ca in data de 17 septembrie sa aflam daca Anghel se intoarce la Primarie sau ramane dupa gratii.

Initial, Curtea de Apel Cluj a respins contestatia in anulare, insa Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotarat stramutarea procesului si casarea sentintei.

Unul dintre argumentele invocate pentru sustinerea contestatiei in anulare este faptul ca Municipiul Baia Mare nu a fost reprezentat la procesul pierdul de Anghel la Cluj. In fata instantei din Bacau, fostul edil a sustinut faptul ca, in baza legii 215, primarul putea delega unul dintre viceprimari sa reprezinta municipiul in instanta, insa nu a facut lucrul acesta tocmai pentru exista interpretari in ceea ce priveste o eventuala intelegere intre el si viceprimarul desemnat.

De asemenea, la Bacau, Anghel a mai declarat ca nu a avut parte de o aparare corecta. Instanta i-a cerut alte probe, iar el a afirmat ca nu mai are altele in afara celor expuse la instanta de fond si de apel. Dupa care s-a trecut la judecarea fondului. Anghel afirma ca daca ar fi stiut ca se va trece la judecarea fondului, s-ar fi aparat intr-un alt mod. In urma judecarii recursului DNA, Curtea de Apel Cluj l-a condamnat, in luna martie, la 2 ani si 6 luni inchisoare, cu executare.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu