- Publicitate -
Ad imageAd image

Iranul a suspendat sentinta de condamnare la moarte prin lapidare a femeii acuzate de adulter

Ad imageAd image

Iranul a suspendat miercuri sentinta de condamnare la moarte prin lapidare impotriva lui Sakineh Mohammadi Ashtiani, femeia acuzata de adulter si de complicitate la moartea sotului ei, au declarat surse oficiale pentru postul public de televiziune PressTV, informeaza EFE.

Informatia vine la scurt timp dupa ce Parlamentul European a adoptat miercuri o rezolutie in care este criticata vehement condamnarea la moarte din Iran si in care solicita autoritatilor iraniene sa revizuiasca condamnarile pronuntate impotriva lui Sakineh Mohammadi Ashtiani.

Parlamentul European a mai solicitat Iranului sa scoata in afara legii practica „cruda si inumana a lapidarii”. Iranul continua sa faca parte din grupul foarte restrans de tari care aplica inca pedeapsa cu lapidarea, alaturi de Afganistan, Somalia, Arabia Saudita, Sudan si Nigeria.

Iranului i se solicita in plus introducerea unui moratoriu asupra executiilor in asteptarea abolirii pedepsei cu moartea, precum si dezincriminarea adulterului si a homosexualitatii.


agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu