- Publicitate -
Ad imageAd image

Holera face ravagii pe continentul african – Peste 1.100 de morti, in Nigeria si Camerun – 13.000 de noi cazuri, inregistrate din luna iunie

Ad imageAd image

Cel putin 781 de persoane au murit din cauza epidemiei de holera care afecteaza nordul Nigeriei, unde s-au inregistrat circa 13.000 de cazuri de imbolnavire din luna iunie a.c., transmite miercuri Efe.

Intr-un comunicat emis la Abuja, ministrul sanatatii, Onyebuchi Chukwu, a semnalat ca decesele s-au inregistrat in 11 state din nord, afectate de epidemie: Bauchi, Borno, Adamawa, Gombe, Yobe, Taraba, Jigawa, Kaduna, Katsina, Zamfara si Sokoto.

Guvernul federal a dispus vaccinarea impotriva holerei a locuitorilor din arealele mentionate, aflate in tara cea mai populata din Africa, cu aproximativ 150 de milioane de persoane.

Epidemia a izbucnit si in alte tari din regiune, iar autoritatile nigeriene au convocat o reuniune cu responsabilii din domeniul sanatatii din Camerun, Niger, Ciad, Benin, Guineea Ecuatoriala si Republica Centrafricana, pentru a lua masuri prin care sa se evite ca aceasta boala sa se repete in fiecare an, in sezonul ploios.

Si in Camerun, 356 de persoane au murit si alte 5.500 s-au imbolnavit de la izbucnirea epidemiei de holera in nordul extrem al tarii, la 6 mai, sustin surse din Ministerul Public al Sanatatii citate de Xinhua.

Semnale de alarma puternice au fost trase marti, avertizand ca boala s-ar fi putut raspandi spre capitala Yaounde, dupa ce un caz a fost detectat intr-un tren de pasageri. Holera a provocat cel mai mare numar de morti din ultimii 20 de ani in tara din centrul Africii.

Mai multe agentii umanitare internationale, inclusiv USAID, Medici fara Frontiere si UNICEF, asigura asistenta locuitorilor din zonele afectate.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu