- Publicitate -
Ad imageAd image

Joi, ziua Z pentru Cristian Anghel – Acesta se afla la Bacau, pentru judecarea contestatiei in anulare – In sala se vor afla Istvan Ludescher si Mircea Dolha

Ad imageAd image

Joi, fostul edil baimarean Cristian Anghel este asteptat din nou in fata magistratilor Curtii de Apel Bacau, unde se va solutiona contestatia in anulare depusa de acesta, impotriva sentintei Curtii de Apel Cluj prin care a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata.

Din cauza unui viciu de procedura, procesul avea toate sansele sa se amane. Din nou, la fel ca si la alte termene de judecata, Municipiul Baia Mare nu a fost citat. Mai precis, instanta l-a citat pe Mircea Dolha, care nu mai are calitatea de primar pe care o avea in momentul depunerii contestatiei. Alaturi de Dolha au mai atacat sentinta de la Cluj si Consiliul Local Baia Mare, precum si Cristian Anghel.

Cum Istvan Ludescher, actualul primar interimar, nu a fost citat pentru a reprezenta Municipiul, avocatii partilor implicate au depus demersuri catre instanta bacauana, pentru citarea acestuia. „S-au transmis asigurari ca exista deja o citatie intocmita. Trebuie doar trimisa prin fax. Urmeaza sa ajunga”, a precizat miercuri primarul Istvan Ludescher.

Acesta s-a deplasat miercuri la Bacau, in vederea prezentarii la procesul de joi. La fel a facut si viceprimarul Mircea Dolha.

In ceea ce-l priveste pe Cristian Anghel, acesta se afla la Bacau, urmand ca joi sa fie prezent inaintea completului de judecata. In cazul admiterii contestatiei, Cristian Anghel redevine primarul Baii Mari, imediat dupa sentinta. In cazul respingerii contestatiei, acesta isi va executa pedeapsa. El mai are optiunea reviziurii, ca si cale extraordinara de atac.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu