- Publicitate -
Ad imageAd image

Vasta operatiune politieneasca impotriva descarcarilor ilegale pe Internet in Europa, la cererea justitiei belgiene

Ad imageAd image

O vasta operatiune politieneasca impotriva unei retele de descarcari ilegale de filme s-a derulat in 14 tari europene, la cererea justitiei belgiene.

Tarile vizate au fost Belgia, Franta, Marea Britanie, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Croatia, Elvetia, Austria, Republica Ceha, Norvegia, Ungaria si Suedia, a declarat Paul Pinter, ofiter in unitatea delictelor nemateriale a politiei suedeze.

Operatiunea, declansata dupa o ancheta de doi ani a politiei belgiene, viza o retea cunoscuta sub numele La Scene, specializata in descarcarea filmelor inca neinregistrate pe DVD, osatura retelei fiind constituita din 48 de mari site-uri in toata Europa.

Justitia belgiana a refuzat sa comenteze operatiunea, rezultatele acesteia urmand sa fie prezentate miercuri de Parchetul din Bruxelles.

In Suedia, s-au efectuat perchezitii in sapte locuri, intre care o sala a serverelor situata in periferia capitalei Stockholm, utilizata in partaj de site-urile The Pirate Bay si Wikileaks /ultimul, specializat in publicarea documentelor confidentiale/. Operatiunea suedeza – in cadrul careia patru persoane au fost interogate – nu a avut nicio legatura cu Wikileaks, potrivit lui Pinter.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu